Представници Ваљева у Велењу

Почетак » Представници Ваљева у Велењу » Вести » Представници Ваљева у Велењу
Представници Основне школе „Сестре Илић“, двадесеторо деце и десет наставника отпутовали су јутрос у Словенију. Они ће боравити у Велењу, у оквиру обележавања Дана Велења, са градоначелником Ваљева Зораном Јаковљевићем и директором Техничке школе Бранком Голоскоковићем, који су такође отпутовали у овај пријатељски словеначки град.
 
Ваљевски основци ће у Велењу представити свој град и школу. На Фестивалу дечје културе „Пипи дуга чарапа“, који се одржава у Велењу, наступиће и ваљевски основци. На овом међународном фестивалу дечјег стваралаштва представљају се школе из Европске уније, док ће ваљевска школа „Сестре Илић“ и школа из Сарајева бити једине школе ван ЕУ.
 
Сарадња две основне школе, ваљевске „Сестре Илић“ и словеначке „Густав Шилих“ траје већ две године, у склопу активности министарстава просвете Србије и Словеније. Ваљевски наставници ће у Велењу учествовати у раду Тима за међународну сарадњу, који је формиран како би заједнички конкурисали у ЕУ фондовима. Такође, боравак у Велењу је прилика да се наставници упознају са начином рада словеначких колега, који су већ прошли пут реформи, које чекају Србију.
 
Директор Техничке школе Бранко Голоскоковић ће током боравка у Велењу обићи ученике Техничке школе који се налазе на школовању, у оквиру сарадње са Школским центром у Велењу. Након недавног боравка високе делегације Велења у Ваљеву и потписивања протокола о сарадњи, овим посетама се наставља сарадња српског и словеначког града.
 

Leave a Comment