Представници Велења у посети Ваљеву

Почетак » Представници Велења у посети Ваљеву » Вести » Представници Велења у посети Ваљеву
Градоначелник Ваљева Станко Терзић јуче је примио делегацију из словеначког града Велења која борави у Ваљеву – градоначелника Бојана Контича и начелницу Управе Андреу Катич, као и Драгу Бахуна, члана Управног одбора словеначког „Горења“.
 
Градоначелник Станко Терзић је подсетио на дугу и успешну сарадњу Ваљева и Велења, која се одвија на више нивоа -привредном, образовном, културном и спортском. „Пословање „Горења“ у Ваљеву, које је недавно отворило и другу фабрику у нашем граду, сарадња Школског центра у Велењу и ваљевске Техничке школе, Основне школе „Густав Шилих“ из Велења, која једина у Словенији у свом наставном програму изучава српски језик и ваљевске школе „Сестре Илић“, примери су да два града имају доста заједничких особина и интересовања, али и простора за још интензивнију сарадњу“, рекао је градоначелник Ваљева.
 
Градоначелник Велења Бојан Контич се сложио да два града из године у годину унапређују сарадњу. „Она је почела привредним контактима, а продубљује се у области образовања. То је прави рецепт и за будућу сарадњу Велења са другим градовима. Данас смо обишли нову фабрику „Горења“ у Ваљеву и видели смо да имате нешто што ми немамо и што је за сваку похвалу“, рекао је градоначелник Велења. Он је понудио помоћ граду Ваљеву и тиму који ће се бавити писањем пројеката и сарадњом са Европском унијом, јер Велење има добра искуства у привлачењу новца из фондова ЕУ.
 
Састанку са гостима из Словеније, присуствовали су поред градоначелника Ваљева Станка Терзића, председник Скупштине града др Михаило Јокић,  заменик градоначелника Витомир Митровић, начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове Јелица Стојановић, начелница Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Милена Ђуричић и директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић.

Leave a Comment