Предстојеће активности ВК „Валис“

Почетак » Предстојеће активности ВК „Валис“ » Вести » Предстојеће активности ВК „Валис“

03

Ватерполо клуб „Валис“ најавио је на данашњој конференцији за новинаре предстојеће активности. Ватерполисти Валиса, дечаци 2004. годиште и млађи освојили су друго место у Купу региона централне, западне и јужне Србије у Крагујевцу и тако изборили пласман на полуфинални турнир првенства Србије, који ће бити одржан у фебруару наредне године. Они ће се тако по трећи пут наћи међу осам најбољих селекција у Србији.

Тренери Никола Ивановић и Милан Васиљевић, су били мишљења да се са бољим условима тренирања очекују и бољи резултати у самој завршници такмичења. Тренери су изузетно задовољни постигнутим резултатом с обзиром колико су дечаци тренирали.

Што се тиче планова клуба, већ почетком наредне године, од 3. до 5. јануара у Петници ће бити одржан камп за младе, талентоване играче, рођене 2001/2002 године. Међународни турнир за дечаке рођене 2003. и млађе ће бити одржан од 27. до 31. јануара. На конференцији је речено да је помоћ у организацији пружио бивши југословенски репрезентативац Југослав Васовић, садашњи директор Радничког из Крагујевца, са којима Валис има одличну сарадњу. Такође је најављено и учешће Бајера из Леверкузена у Немачкој, Галатасараја из Инстанбула у Турској, клубова из Опатије (Хрватска), Херцег Новог (Црна Гора), Бања Луке (Босна и Херцеговина), Суботице, Радничког из Крагујевца и домаћина Валиса.

Начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић изразио је задовољство што су ваљевски ватерполисти све запаженији и успешнији и обећао им помоћ од стране града у наредном периоду. Начелник Вујић Суботић је истакао да је пројекцијом градског буџета за наредну годину задржано издвајање на нивоу 2015. године у износу око 70 милиона динара и додао да је градоначелник Станко Терзић био за то да се тај новац не смањује.

План клуба, који постоји 23 године је да се из године у годину оформи квалитетан тим у коме ће бити играчи из овог града.