Преко 300 учесника на кросу на Градцу

Почетак » Преко 300 учесника на кросу на Градцу » Вести » Преко 300 учесника на кросу на Градцу
У организацији Месне заједнице Градац, у сарадњи са АК „Металац” и Црвеним крстом Ваљево, а под покровитељством Града Ваљева, у суботу је одржан дванаести атлетски крос у овом делу града. На овом кросу је учествовало преко 300 учесника, чиме је оправдао епитет једног од најлепших градских спортских догађаја. „У трци за здрављем будимо бржи“, назив је овогодишње манифестације, коју су организовали представници Месне заједнице Градац.
 
Такмичење најмлађих учесника – предшколаца одржано је на потезу од бране до Кружног тока, уз велику подршку старијих учесника, окупљених родитеља и мештана. Признања најбољима у категорији девојчица и дечака, Андреји Миливојевић и Луки Мамићу, уручио је градоначелник Зоран Јаковљевић, који је био и председник Организационог одбора манифестације.
 
Сви остали, од основаца до сениора, трчали су поред ваљевског бисера природе -  од споменика Милована Глишића улицом Прве бразде, па узводно десним током реке Градац до Коњичког клуба у Дегурићу, где је организовано проглашење победника и освежење за све учеснике. Крос је сврстан у званичан календар Атлетског савеза Србије и ове године је окупио око 300 учесника из Ваљева, Уба и Крупња.
 
У главној трци у сениорској конкуренцији победио је члан АК „Уб“ Милан Митровић временом 9:31, што је рекорд ове стазе. Код сениорки најбоља је била Јована Јевтић из Крупња, а код средњошколаца Александар Тодоровић из Пољопривредне школе и Наташа Живановић. Међу ветеранима-рекреативцима најуспешнији су били Бранкица Мазић и Саша Антић. У великом броју категорија код основаца најуспешнији су били ученици ОШ „Владика Николај Велимировић“ из Градца, који су били и најбројнији, као и чланови АК „Крупањ“.
 
Најбољи од првог до трећег места у свим категоријама награђени су пехарима, медаљама, дипломама и мајицама. Награде су, између осталих, уручили градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, директор „Железница Србије“ Милован Марковић, директор „Валиса“ Милорад Минић, одборник Душко Ракић и други.

Leave a Comment