Премијер Александар Вучић у посети Ваљеву

Почетак » Премијер Александар Вучић у посети Ваљеву » Вести » Премијер Александар Вучић у посети Ваљеву
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, заједно са министром здравља Златибором Лончаром, министром просвете, науке и технолошког развоја Срђаном Вербићем, министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и директором Канцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем,  посетио је данас Ваљево где је присуствовао отварању нове амбуланте у Дивцима. Изградња овог објекта је коштала 9,5 милиона динара. У амбуланти ће радити лекар за којег је обезбеђена и кућа тик уз зграду амбуланте где ће здравствене услуге добијати мештани шест околних села. Мештани Диваца кажу да им нови објекат много значи, јер су до сада морали да се лече у Ваљеву, као и то да је стара амбуланта била трошна и делом уништена због поплава. Премијер Вучић је овом приликом захвалио мештанима што цене рад и труд Владе Републике Србије, иако, како је додао, има и оних који не виде ништа добро што се уради у држави. Премијер Вучић је овом приликом рекао, да ће у договору са локалном самоуправом, бити обновљени путеви, амбуланте, школе, као и то да ће бити саниран локални фудбалски терен ОФК Дивци.  У знак захвалности због отварања амбуланте, представници ОФК Дивци, премијеру су уручили урамљени дрес са бројем један на леђима.
Након отварања амбуланте у Дивцима, премијер Вучић обишао је и Медицинску школу у Ваљеву где је присуствовао потписивању уговора о реконструкцији крова и столарије на овој школи. Уговор су потписали градоначелник Ваљева Станко Терзић и директор предузећа Компресор ИНГ Бојан Томашевић. Санација зграде Медицинске школе коштаће 17 милиона динара. Биће урађени нови прозори, реконструисан таван, кров, али и тоалети. Радови ће почети 4. априла, а рок за завршетак је 90 календарских дана.
После потписивања уговора, премијер Вучић се обратио грађанима и поручио да ће држава наставити обнову школа и домова здравља по Србији, а да је за то потребна подршка, помоћ и енергија позитивних људи који ће уједињени радити на бољој будућности земље. „На сваки могући начин гледаћемо да помогнемо да порасте животни стандард, који значи већа примања, боље школе, путеве, домове здравља  и амбуланте и да то грађани коначно виде и осете“, рекао је премијер Вучић. Истакао је да ће држава наставити да ради на обнови школа и болница, да се никада неће уморити, а да је за то потребна подршка и позитивна енергија грађана. „Потребна је подршка људи који хоће да уједињено, онако како смо бранили земљу од поплава и сваки пут кад је на различите начине била нападана, размишљамо о будућности, да и у будућности будемо уједињени и да размишљамо о нашим интересима“, истакао је премијер. Он је навео да је у последњих месец дана обишао 25 школа и болница и да му је план да обиће више од 1000 ове године.

Leave a Comment