Премијер Вучић и градоначелник Гвозденовић у дводневној званичној посети Белорусији

Почетак » Премијер Вучић и градоначелник Гвозденовић у дводневној званичној посети Белорусији » Актуелно » Премијер Вучић и градоначелник Гвозденовић у дводневној званичној посети Белорусији

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић боравиће 26. и 27. јануара у званичној посети Републици Белорусији.

Том приликом, премијер Вучић имаће одвојене билатералне сусрете са председником Републике Белорусије Александром Лукашенком и премијером Андрејом Кобјаковим, са којим ће присуствовати церемонији потписивања више међудржавних споразума.

Српски премијер састаће се и са председником Савета Републике Националне скупштине Републике Белорусије Михаилом Мјасниковичем и председником Представничког дома Националне скупштине Републике Белорусије Владимиром Андрејченком.

У делегацији Републике Србије у званичној посети Републици Белорусији борави и градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић, који ће сутра потписати Споразум о сарадњи града Ваљева и белоруског града Молодечно.

333-6

Током свог боравка у Минску, премијер Вучић ће обићи „Минску фабрику аутомобила“, где ће посетити изложбу минске фабрике трактора и грађевинске технике.

У оквиру званичне посете Белорусији предвиђено је да премијер Вучић положи венац на Споменик победе у Минску, а планиран је и обилазак Храма свих светих и Белоруског државног музеја историје Великог отаџбинског рата.