Преминуо Милоје Мића Орловић

Почетак » Преминуо Милоје Мића Орловић » Вести » Преминуо Милоје Мића Орловић
Дугогодишњи новинар, уредник и водитељ Радио-телевизије Србије Милоје Мића Орловић умро је у среду у Београду у 79. години.
 
Мића Орловић родио се 28. маја 1934. године у Ваљеву, одрастао је у Приштини, а Филолошки факултет завршио је у Београду.
 
Као спикер, први пут се огласио у разгласној станици Гимназије у Приштини, а у Ваљеву је учествовао у покретању и уређивању омладинског листа „Средњошколац“. Новинарску каријеру је наставио на радију у Студентском граду. Током студија бавио се спортским новинарством, а на програму Радио Београда први пут се огласио 15. октобра 1957. године као извештач са фудбалске утакмице ОФК Београд – Напредак из Крушевца.
 
Крајем августа 1958. године Телевизија Београд је емитовала први ТВ Дневник, чији је водитељ био Мића Орловић.
 
Био је аутор више од 170 репортажа, око 300 интервјуа, више од 200 телевизијских репортажа, 80 радио емисија и 1.300 телевизијских емисија.
 
За свој новинарски рад добио је награде за животно дело Удружења новинара Србије и Радио телевизије Београд, награду „Златни беочуг“ Културно-просветне заједнице Србије, Орден рада са златним венцем и бројна друга признања.
 
Међу последња званична појављивања у Ваљеву, памтићемо свечано отварање „Тешњарских вечери“ 2010. године, које је отворио управо Мића Орловић. Био је један од водитеља и великог хуманитарног концерта „Ваљево за Јапан“ у априлу 2011. године.
 

Leave a Comment