Препоруке са Штаба за ванредне ситуације

Почетак » Препоруке са Штаба за ванредне ситуације » Актуелно » Препоруке са Штаба за ванредне ситуације

Због редова који се последњих дана праве испред многих јавних установа, а нарочито банака у нашем граду, са Штаба за ванредне ситуације града Ваљева су упућене препоруке да се доследно спроводе мере заштите и социјалне дистанце клијената и корисника услуга.

У овим редовима многи грађани немају никакву заштитну опрему и не држе дистанцу од бар два метра, па се излажу повећаном ризику да оболе или пренесу Корона вирус.

Са Штаба за ванредне ситуације је упућена препорука верским објектима да уочи великих празника- католичког и православног Ускрса, доследно поштују мере које је наложила Влада Републике Србије о служењу верских обреда и окупљању верника.

Упркос све строжијим мерама које се односе на полицијски час и забрану кретања, бројни суграђани се и даље окупљају на излетиштима и по парковима, па са Штаба за ванредне ситуације апелују на грађане да прекину са таквим изласцима, а на надлежне службе да пооштре контролу на овим местима.

Све ове мере и препоруке су једино у циљу заустављања ширења Корона вируса и обољевања људи од ове тешке и непредвидиве болести. Већа дисциплина грађана ће утицати да ово стање краће траје и да што мање људи оболи, а самим тим и да се што пре сви вратимо нормалном животу!