Пресвлачење асфалтом две важне улице

Почетак » Пресвлачење асфалтом две важне улице » Актуелно » Пресвлачење асфалтом две важне улице

У оквиру програма рехабилитације улица у току су радови у Улици Мирка Обрадовића и Булевару Палих ратника. Булевар је затворен за саобраћај од „Роде“ до Мирка Обрадовића до сутра, када ће бити завршено асфалтирање, а саобраћај у Мирка Обрадовића се одвија успорено.

Како кажу у Одељењу за грађевинско земљиште и инфраструктуру ови радови се спроводе у оквиру Програма рехабилитације путева и улица, укупне вредности 13,1 милион динара за све планиране радове, а не само за ове две улице. Пресвлачење асфалтним слојем за ове две улице ће коштати око 4 милиона динара. Радове изводи Предузеће за путеве „Ваљево“.

Новопостављени руководилац овог одељења Бранко Вуковић каже да је до 1. септембра искоришећо 7,8 милиона динара из овог програма. Ове две улице које су последњих година постале веома оптерећене саобраћајем су биле оштећене и изискивале су сређивање.

„Радимо део улице Мирка Обрадовића од кружног тока до надвожњака и самим тим спајамо квалитетним коловозом ову улицу са урађеном деоницом према другом кружном току на Обилазници. Такође се ради и лева трака од зграде Полицијске управе Ваљево. У Ваљеву има још доста улица које морају бити урађене и захтеви грађана последњих дана увелико пристижу. Питање је колико у овој години још можемо урадити, јер је година таква каква је због целокупне ситуације , али настојаћемо да захтеве грађана уврстимо у програм рада за наредну годину“, рекао је Вуковић.

С обзиром да се припрема план комуналне изградње за 2021. годину, упућен је допис свим председницима месних заједница да доставе своје захтеве до 15. новембра, а које су усвојиле скупштине месних заједница.

Према тим захтевима ће се сагледати потребе, али и реалне могућности и направити годишњи план асфлатирања и одржавања улица и путева на територији града Ваљева.