Превенција злоупотребе на интернету

Почетак » Превенција злоупотребе на интернету » Актуелно » Превенција злоупотребе на интернету

Имајући у виду многобројне опасности и ризике које прете са интернета, као и све већу злоупотребу друштвених мрежа, град Ваљево је препознао значај едукације младих суграђана о правилном коришћењу интернета и подржао организовање трибина о тој теми у ваљевским школама.

Центар за едукацију и превенцију социјалне патологије „Доротеј” из Београдa уз подршку града Ваљева и ваљевских основних и средњих школа ће тим поводом спровести серију трибина у периоду од 20. фебруара 2017. до 1. марта 2017. године.

Трибине се организују у оквиру пројекта под називом „Сто школа за детињство без бола“, које се реализују у школској 2016/2017. години на територији Централне Србије и града Ваљева. Модератор и предавач на трибинама је Владимир Арсић, дугогодишњи уредник и новинар бројних листова и часописа (Дневне новине Прес, Илустрована политика, Национална ревија и други), као и аутор две запажене књиге које се управо баве темом интернет предатора и другим врстама насилника.

Током реализације трибина, као подлога за разговор ће се користити књиге „Изгубљене у магли“ (Лагуна, 2012) и „Армагедон“ (Самиздат Б92, 2014). Књига „Изгубљене у магли“ се бави проблемима трговине људима и принудне проституције у Србији, а  књига „Армагедон“ је урађена на основу истоимене полицијске акције која се већ неколико година спроводи на територији Републике Србије, у циљу идентификације и хапшења педофила који све чешће вребају са интернета.

Владимир Арсић ће током ових предавања пренети искуства лица која су била на мети интернет предатора и представити конкретне случајеве интернет насиља, а све у циљу подизања свести код деце о опасностима које вребају са друштвених мрежа и превенције дигиталног насиља.