Презентација МИСП програма

Почетак » Презентација МИСП програма » Вести » Презентација МИСП програма
У Ваљеву је одржана презентација пројекта за потенцијалне понуђаче за изградњу регионалног цевовода од бране Стубо- Ровни. Пројекат се спроводи у оквиру Програма подршке развоју инфраструктуре локалне самоуправе који финансира Европска унија.
 
О значају реализације овог пројекта, као и о предвиђеним процедурама, говорили су Миодраг Марковић, директор ЈП „Ровни“, Зоран Јаковљевић, градоначелник града Ваљева, Станко Терзић, заменик градоначелника, Стефано Конте, представник Европске делегације у Београду и Фриц Јакма, вођа консултантског тима Европске делегације.
 
Презентацији пројекта присуствовали су представници 14 компанија из земље и иностранства које су се пријавиле да учествују на тендеру. „Компаније чији су представници данас присутни у Ваљеву доставиће своје понуде и средином новембра би требало да тендерска процедура буде завршена. Пројекат представља изградњу цевовода од бране Стубо-Ровни којим ће се водом за пиће снабдевати пет локалних самоуправа. Европска унија овај пројекат финансира са средствима у износу од 9-10 милиона евра“, рекао је овом приликом између осталог Frits Jakma, вођа консултантског тима Европске делегације.
 
„Било је потребно доста времена да се свих пет локалних самоуправа договори и усагласи, да донесе одговарајуће скупштинске одлуке и ево нас сада у Ваљеву где је у току реализација овог великог пројекта. Очекујем да ћемо, када се заврши цела ова тендерска процедура, добити квалитетног извођача који ће допринети успешној реализацији овог капиталног пројекта“, оценио је градоначелник Зоран Јаковљевић у уводном излагању.
 
„Реализација овог пројекта значиће дугорочно решавање снабдевања водом овог региона. Ово је велика инвестиција финансирана до сада из републичког и градског буџета и завршетком овог пројекта не само што ће бити обезбеђена вода за пиће за пет локалних самоуправа, већ ће се обезбедити и вода за термоелектрану топлану Колубара Б која је у изградњи. За град Ваљево је веома битно да се један овако велика инвестиција реализује на подручју нашег града“, рекао је заменик градоначелника Станко Терзић захваливши се представницима Европске делегације.

Leave a Comment