Презентација планова

Почетак » Презентација планова » Вести » Презентација планова
Данас је одржана јавна презентација нацрта плана генералне регулације насеља „Колубара“ и нацрта плана генералне регулације за део насељеног места Бранковина.
 
План генералне регулације насеља „Колубара“ обухвата површину од око 300 хектара и њиме је обухваћено комплетно стамбено насеље Колубара, привредни комплекси „Горења“, зона са градском депонијом као и  простор код Железничке станице. „Ваљево добија плански документ који ће бити оперативан, неопходан за издавање грађевинских дозвола, јер је доношењем ГУП-а Ваљево 2013. године створена основа да се ради ова врста планских докумената“, рекла је приликом данашње презентације Драгана Бига, руководилац израде планског документа из „Архив плана“.
 
Нацрт плана генералне регулације за део насељеног места Бранковина обухвата површину од  148 хектара. „Овим планом уређен је овај простор као културно-историјски споменик. Оно што је било проблематично је то што није постојао план на основу кога би се издавале дозволе и на основу којег би се радила инфраструктура. Тако да је у овом нацрту стављен акценат на развој инфраструктуре Бранковине. Један од великих проблема је био и саобраћај, па смо покушали да решимо и тај проблем овим планом. Бранковина има потенцијала да се развија као туристичко место, тако да овај план даје и ту могућност. Планом су предвиђени и нови објекти, угоститељски, али и Музеј на отвореном“, рекла је овом приликом Мила Пуцер, архитекта из Института за урбанизам и архитектуру Србије.
 
Грађани могу до 19. фебруара добити на увид планска документа у канцеларији бр. 51 на четвртом спрату Градске управе Ваљево у Одељењу за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине, радним данима у времену од 10 до 14 часова.
 
 

Leave a Comment