Презентација пројекта

Почетак » Презентација пројекта » Вести » Презентација пројекта
Данас је у скупштинској сали града Ваљева одржана презентација пројекта „Професионализација сектора менталног здравља у Ваљеву у циљу квалитетнијег живота особа са интелектуалним тешкоћама“. Светлана Јанковић Бељански помоћница градоначелника за социјална питања и хуманитарни рад поздравила је учеснике и укратко изложила услуге социјалне заштите у Ваљеву. 
Марко Максимовић, координатор пројекта из Каритаса Ваљево презентовао је пројекат, док је Сузана Момчиловић, секретар удружења „Наши снови“ презентовала  услуге дневног боравка, а Сњежана Бадрић, координатор услуге помоћи у кући         испред Каритаса Ваљево презентовала услуге помоћи у кући. На презентацији је узела учешћа и Милена Максимовић, клинички психолог из службе психијатријске Опште болнице Ваљево везано за кућне психијатријске посете.
 
Пројекат заједнички спроводе Каритас Ваљево, удружење за помоћ деци са посебним потребама „Наши снови“ и Град Ваљево. 
Укупна вредност пројекта је 119.180,25 евра, од чега бесповратна средства у износу од 100.111,41 обезбеђује Европска унија из ИПА фондова, а суфинансирање од 19.068,84 евра удружење „Наши снови“ и ваљевски Каритас , који је уједно и носилац пројекта.
Пројекат ће трајати 16 месеци, а главни циљ је да се услуге помоћи у кући  и услуге дневног боравка које се већ реализују учине доступне и одраслим лицима са менталним и интелектуалним тешкоћама и на тај начин умањи ризик од њиховог збрињавања у резиденцијалне установе. 
 

Leave a Comment