Презентација видео надзора

Почетак » Презентација видео надзора » Вести » Презентација видео надзора
Град Ваљево разматра могућности увођења преносивих и стационарних система видео надзора за контролу саобраћајних прекршаја. Тим поводом надлежне службе Градских управа, Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, припадници Саобраћајне и Комуналне полиције, присуствовали су данас у Градској кући презентацији различитих система за евидентирање саобраћајних прекршаја водеће компаније у тој области „REDFLEX“ чији је дистрибутер фирма „MRG Export-import d.o.o“.  Стационарни систем подразумевао би инсталирање високе технологије у контроли саобраћајних прекршаја-мобилних и фиксних видео камера  које омогућавају аутоматско евидентирање проласка возила кроз црвено светло и прекорачење дозвољене брзине. Осим тога систем подразумева аутоматско препознавање регистарских ознака возила и котролу до шест саобраћајних трака истовремено. Циљ је да се смањи број прекршаја у саобраћају, број саобраћајних незгода, број погинулих и повређених, али и унапређење укупног понашања учесника у саобраћају.
 
Осим стационарног, на данашњој презентацији било је речи и о преносивим дигиталним видео системима интегрисаним у батеријској лампи и преносивим тзв „џепним“ системом са дигиталном камером који најчешће користе не само припадници Саобраћајне полиције, већ и Комуналне полиције, ватрогасци, јединице за обезбеђење и многи други.  Искуство је показало да примена нове генерације дигиталне видео технологије омогућава тачан увид у прекршај у реалном времену са видео записом који би надлежним државним органима вишеструко користио у процесуирању лица која су начинила прекршаје.
 
Надлежна Комисија града Ваљева у наредном периоду размотриће могућност увођења овог или сличног система исте намене за који би средства могла бити опредељена из градског буџета са позиције у коју се слива приход од наплате новчаних казни за прекршаје у саобраћају. 

Leave a Comment