Презентација затвореног базена

Почетак » Презентација затвореног базена » Вести » Презентација затвореног базена

 

Презентација идејног архитектонског решења олимпијског затвореног базена са пратећим садржајима у Спортско-рекреативном центру Петница одржана је данас у Ваљеву. Идејно решење овог спортског објекта представили су аутори архитекте Милош Радивојевић и Владан Николић из београдске фирме „Архитектоника“. „ Предвиђено је да базен димензија 25 пута 50 метара буде изграђен у југо-западном делу парцеле у СРЦ Петница са свим пратећим садржајима. Идејним решењем овог спортског објекта, површине 5000 метара квадратних, планирано је  седам редова трибина са 540 места, што ће га сврстати у један од највећих затворених базена у региону. Локација у Петници је најбоље решење на првом месту због могућности експлоатације гео-термалних вода које ће бити искоришћене и за загревање објекта. Ту су уштеде велике посебно када је реч о одржавању базена“, рекао је овом приликом архитекта Милош Радивојевић.  
 
„Након израде главног пројекта и гео-механичких испитивања како би се утврдио ниво подземних вода,  може се прецизније дефинисати цена изградње једног оваквог објекта. Мислимо да би цена била за грађевинске радове са израдом фасаде, без куповине и монтаже техничке опреме, око 500 евра по метру квадратном“, оценио је Радивојевић и додао да је ово прва фаза пројекта, а да би друга подразумевала изградњу објекта за смештај спортиста капацитета око 100 лежаја, чиме би се створили сви услови да се у СРЦ Петница обављају припреме спортиста за такмичења током целе године.
 
Презентацији идејног решења изградње затвореног базена присуствовали су осим руководства Града, представника спортских клубова, школа, јавних предузећа, установа и представници Пливачког савеза Србије који су заједно са Ватерполо савезом Србије дали пуну подршку изградњи овог спортског објекта у Ваљеву указујући на важност афирмације водених спортова широм Београда.    

 

Leave a Comment