„Приђи ближе“ од фебруара

Почетак » „Приђи ближе“ од фебруара » Вести » „Приђи ближе“ од фебруара

 

Радио-телевизија Србије je почела снимање прве тинејџерске игране серије „Приђи ближе“. Снимање је јуче почело у Ваљеву.
Потрага за идентитетом главне шеснаестогодишње јунакиње, Бебе, окосница је свих дешавања у серији „Приђи ближе“, првој тинејџерској серији у продукцији РТС-а. Специфична је и по први пут примењеној методологији – едукација кроз забаву. Снимање је после опсежних четворомесечних припрема почело у Ваљеву.
Гимназијалка Јована Андрић, која игра у серији, објашњава како види суштину своје улоге.
„У једној руци је у ствари дете, а у другој девојка. Тако исто постоје дечаци који сакривају то детињство у себи, а у другу руку показују се као момци“, сматра Јована.
Милош Јовић, такође натуршчик и гиманазијалац, на све гледа отворених очију и поносан је на ово искуство, јер је, каже „за њега то остварење сна …. дечачког“.
Још тридесетак београдских гимназијалаца игра у серији „Приђи ближе“ заједно са искусним Небојшом Дугалићем, Горицом Поповић, Драгомиром Љубичићем, Иваном Михић и Живком Мирићем.
„Серија јесте прича о љубави. Првенствено, прича о љубави међу људима, о међуљудским односима и проблемима у међуљудским односима. Тинејџерска групација, која је овде узета као центар пажње је заправо само једна метафора општег друштвеног контекста“, каже Петар Станојловић, редитељ серије.
Подршка РТС-у у овом пројекту су Министарство рада и социјалне политике, Програм УН за развој и Европска комисија. Планирано је да шеснаест епизода почну да се емитују од фебруара следеће године.
 

 

Leave a Comment