Прихваћена ревија “Борба за живот”

Почетак » Прихваћена ревија “Борба за живот” » Актуелно » Прихваћена ревија “Борба за живот”

Тако је названа хуманитарна ревија коју су у недељу у Хали спортова организовали борилачки клубови Ваљева. Улаз на ревију је био бесплатан, а од добровољних прилога гледалаца прикупљено је 50 000 динара. Тај новац ће бити намењен обнови ваљевске болнице.

Изненађујуће, трибине су биле сасвим солидно попуњене, као када кошаркаши или рукометаши Металца играју неки значајнији меч.

Гледаоци, којима смо се обратили за утиске, неподељено су говорили да подржавају ревије с оваквим циљем и да су спортисти Ваљева показали да имају спорстко срце и  људску хуманост и зрелост.

Прикупљен новац није сензационалан, није ни могао бити, али су спортисти дали импулс, показали да су свесни потреба своје заједнице.

Организатори ревије, а ми издвајамо младог Марка Јовановића, рвача и тренера “Младости”, задовољни су исходом ревије. Они немају намеру да се на овоме стане. Организоваће борилачке ревије с хуманитарним циљевима сваке године и то неколико пута у години. Сигурни су да ће за то имати вољних учесника, а и гледалаца.

У недељу су наступили: боксери Металца, рвачи Младости, карате клубови: “014”, “Звезда”, “Заншин” и “Шогун”. Ученици професора Југослава Јаневског демонстрирали су умеће џудо спорта, а ученици проф. др Срђана Милосављевића, вештине аикида.

Од клубова са стране наступили су рвачи београдског “Партизана” и боксери лазаревачког клуба “Грејтест”.

У рвачком мечу између Младости и Партизана победио је Партизан, резултатом 3:2. Победе за Младост извојевали су Страхиња Ђермановић и Илија Лазаревић.

Ревија “Борба за живот” била је демонстрација хуманости, спорта и здравог начина живота. И то ће бити и убудуће.