Пријатељски градови из Србије и Републике Српске у Велењу

Почетак » Пријатељски градови из Србије и Републике Српске у Велењу » Актуелно » Пријатељски градови из Србије и Републике Српске у Велењу
Pred čistilno napravoromanbor,fotoizziv-5734-1Srečanje z gospodarstveniki

Представници пријатељских градова из Србије и Републике Српске боравили су у Велењу у Словенији од 22. до 24. јануара. Циљ посете био је наставак дугогодишње успешне сарадње, презентација планова за наредни период, али и међународних пројеката који су допринели побољшању квалитета живота грађана Словеније. У делегацији града Ваљева били су Дамјан Цветковић, члан Градског већа, Александар Вујић Суботић, начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове и Александар Пурић из Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове.

Делегација Ваљева овом приликом разговарала је са градоначелником града Велења Бојаном Контичем и његовим сарадницима о унапређењу сарадње између Ваљева и Велења на пријему који је организован поводом боравка представника пријатељских градова. Договорено је да се почетком фебруара одржи састанак руководства града Ваљева и Велења на коме ће бити прецизиране приоритетне области са којима ће два партнерска града аплицирати на конкурсима за средства из фондова Европске уније.

Овом приликом, одржана је презентација пројеката града Велења који се финансирају средствима из европских фондова. Уприличен је обилазак постројења за пречишћавање отпадних вода и производњу воде за пиће „Грмов врх“, као и обилазак изложбено продајног салона и Логистичког центра „Навис“ компаније Горење. Гости из Србије и Републике Српске упознали су се и са радом Међупривредног образовног центра, посетили су Музеј рударства, а са привредницима из Велења разговарали су о успостављању привредне сарадње. На састанку са привредницима, делегација из Ваљева одржала је презентацију града Ваљева, а овом приликом је емитован и петнаестоминутни филм који говори о привредним, туристичким, културним, али и о потенцијалима из области пољопривреде ваљевског краја. Привредници из Велења изразили су спремност да успоставе сарадњу са привредницима из Ваљева.