Пријем ђака првака

Почетак » Пријем ђака првака » Актуелно » Пријем ђака првака

Најмлађе школарце, поводом почетка школске године, данас је у Првој основној  школи у име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића поздравио члан Градског већа Дејан Богојевић.

Он је ђацима првацима, њиховим родитељима и учитељима честитао полазак у први разред и пожелео им пуно успеха:

„Драги наши ђаци прваци, желим вам срећан почетак школовања. Свакако то је најлепши и најрадоснији део живота сваког човека. Желим вам да будете насмејани, радознали, креативни, вредни, да се дружите, да учите кроз игру, да откривате и освајате нова знања. У свему томе имаћете несебичну помоћ ваших учитељица и учитеља, с тога поштујте те вредне људе, којих ћете се с радошћу сећати целог живота. Желим вам срећан и успешан почетак! Богојевић је нагласио да је град Ваљево први пут ове године за све ученике који у школској 2019/2020. години крећу у први разред основне школе набавио ранчеве, укупно 787. Нада се да  ће им  се овај поклон свидети и да ће ранчеве са радошћу носити. Истакао је између осталог да је град Ваљево издвојио значајна средства да учионице, кабинети, библиотека и друге просторије свих основних и средњих школа на територији нашег града буду што спремније, што лепше и што свежије за почетак нове школске године.

Добродошлицу ђацима првацима такође је пожелела и директорка ове школе Милева Мојић. „Добро дошли у Прву основну школу, надам се да ћемо се дружити наредних осам година. Ово је један нови моменат када наступа промена у животу свих ђака првака. То је један  нови период, када наступају неке нове обавезе, али и нова дружења и пријатељства која ће можда остати за читав живот“, истакла је у обраћању директорка Мојић.