Пријем градоначелника за Ватерполо клуб Ваљево Горење

Почетак » Пријем градоначелника за Ватерполо клуб Ваљево Горење » Актуелно » Пријем градоначелника за Ватерполо клуб Ваљево Горење
DSC_0258DSC_0264DSC_0263DSC_0266DSC_0255DSC_0265

Поводом великог успеха Ватерполо клуба Ваљево Горење у протеклој такмичарској сезони, градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је угостио представнике ВК Ваљево Горење и директора компаније Горење из Ваљева Бориса Павчника.

Градоначелник се захвалио играчима, тренерима и управи клуба на достојанственом представљању града Ваљева у такмичењима у којима су наступали ове године.

,,Ватерполо је ових година остварио један изузетан резултат, пре свега у самој Првој лиги Србије и пласманом  у Суперлигу овај клуб је пети у држави. Признаћете да је то изванредан резултат, тим пре што ватерполо није био тако популаран  као што су били кошарка и фудбал овде у Ваљеву, али очигледно, ове године  то је наш сигурно најбољи спортски резултат. Сам пласман у Суперлигу омогућио је Ватерполо клубу да конкурише и за Регионалну лигу и овим путем ја их позивам да учествују у Регионалној лиги. Град ће стати иза клуба који носи име свог града“, рекао је градоначелник истакавши да је у интересу Ваљева  да угостимо клубове из бивше Југославије и на тај начин афирмишемо ватерполо.

Председник ВК Ваљево Горење др Зоран Јокић и први тренер ВК Ваљево Горење Јово Серафимовић су изразили захвалност градоначелнику, Граду, генералном спонзору  и свим осталим спонзорима, Управи клуба, тренерима, играчима и новинарима.

Председник ВК Ваљево Горење се осврнуо на петогодишњу генезу постојања клуба, истакавши да су почели од нуле и са пуно ентузијазма да формирају клуб са много посвећене пажње према школи и образовању, школском спорту, родитељству. Захвалио се на помоћи Омни центру, као и осталим привредницима у граду, који су помогли личним средствима опстанак клуба и додао: ,,Буџетска средства су била релативно мала, али наш пласман је то заслужио. Прошле године Град Ваљево и Комисија за спорт су препознали у нама то што ми јесмо и својим буџетским средствима заиста помогли да издржимо Прву А лигу, а на задовољство свих нас, Града, компаније Горење, која је такође препознала наш клуб као један од неколико клубова који има велики број младе деце који се бави пре свега образовањем и школским спортом и образовањем у спорту младих”, рекао је др Јокић и нагласио да је ВК Ваљево Горење формирао један значајан тренерски потенцијал, који чине пет тренера у Ваљеву који су лиценцирани и који су професори физичке културе и професионални тренери.

„Затечен сам дивном понудом градоначелника да играмо Регионалну лигу. То заиста звучи примамљиво. Уколико будемо имали одговарајућу помоћ и адекватну подршку Града ми ћемо то врло радо прихватити, јер са тих неколико играча који су са стране у односу на наших једанаест лиценцираних Ваљеваца би можда морали да променимо структуру у истом броју, али можда да се позабавимо квалитетом тих гостујућих играча и мислим да нећемо бити аутсајдери ако се тога прихватимо“, истакао је др Зоран Јокић.

Директор Фабрике расхладних апарата „Горење Ваљево“ је честитао ВК Ваљево Горење  на успеху и изразио задовољство што је ова компанија генерални спонзор клубу.

,,Горење као друштвено одговорно предузеће спонзорише ове године пет спортских клубова у Ваљеву, поготово оних у којима учествује што више младих и деце и наравно клубова у којима се достижу овакви резултати какви су се постигли у клубу.“

,,Захваљујем се градоначелнику на данашњем пријему. То само говори да смо направили велики резултат ове сезоне, да смо први пут у историји откад постоји ватерполо у Ваљеву довели један Партизан, Звезду, Војводину и Шабац и да се нисмо обрукали, јер смо с поносом носили име града. Заслужни су сви за то. Могу да вам кажем само један податак-  да смо после Шапца најгледанија екипа. Највише смо имали публике овде у Петници и сви су заслужни за то“, рекао је први тренер Серафимовић који се посебно захвалио спортском директору ВК Ваљево Горење Игору Милановићу. Он је рекао да је главни циљ и перспектива ваљевског ватерпола  рад са млађим категоријама. Серафимовић сматра да у клубу има пуно талентоване деце, посебно је похвалио генерацију  2003. годиште.