Пријем код градоначелника за ВК „Валис 93“

Почетак » Пријем код градоначелника за ВК „Валис 93“ » Актуелно » Пријем код градоначелника за ВК „Валис 93“
prijem.phpprijem_vaterpolisti5prijem_vaterpolisti4prijem_vaterpolisti1_naslovnaprijem_vaterpolistiprijem_vaterpolo2prijem_vaterpolo1
Градоначелник Ваљева Станко Терзић приредио је пријем за ваљевске ватерполисте, чланове и управу  ВК „Валис 93“ поводом њиховог великог успеха- пласмана на престижно такмичење у Прву А лигу Србије. „Честитам вам на изузетном успеху, на пласману у Прву А ватерполо лигу Србије. Остварили сте изванредан резултат, а ватерполо је један од наших најуспешнијих екипних спортова. Освајали смо златне медаље на Олимпијским играма, били смо прваци света и прваци Европе, ВК „Партизан“ је годинама доминирао у клубским такмичењима. Заиста треба да одамо једно признање свима вама који сте допринели да Ватерполо клуб „Валис 93“ постигне овако добар резултат. Захваљујем управи клуба на великом ентузијазму и пожртвовању, јер су уложили доста труда како би „Валис 93“ постигао овакав успех. Честитам играчима и стручном штабу, а град ће се трудити да помогне вашем клубу још више, јер сте својим досадашњим радом то и заслужили. Захвалио бих се и ВК „Партизан“, јер без њихове стручне помоћи вероватно такви резултати не би ни били. Такође бих се захвалио и великанима српског ватерпола Игору Милановићу и Александру Шоштару који су такође много помогли ваљевском ватерполо клубу“, рекао је градоначелник овом приликом.
Он је додао и то да се град Ваљево труди да из године у годину издваја што више средстава за спорт. Кроз годишње и посебне програме спортских клубова на годишњем нивоу из градског буџета се издваја 50 милиона динара. За УФК „Валис“ град издваја око 44 милиона динара, а у 2016.-тој години буџетом је предвиђено 62 милиона динара за улагање у спортску инфраструктуру. „Од 62 милиона динара, 15 милиона је предвиђено за завршетак радова на балону у Петници, а балон који смо прошле године ставили у функцију је већ дао резултате.  Циљ је и био да се створе услови за тренинге, али и да се омасове водени спортови који доприносе бољем здрављу деце“, рекао је градоначелник и пожелео младим ватерполистима да буду добри ђаци, пре свега добри људи и спортисти.
Председник ВК „Валис 93“ др Зоран Јокић истакао је овом приликом да без деце и родитеља, клуб не би био успешан као што је сада. Он се захвалио Ватерполо клубу „Партизан“ и њиховим челницима, који су заједно са играчима овог клуба, пружили велику помоћ која је била од изузетног значаја на путу ВК „Валис 93“ ка пласману у Прву А лигу Србије. „Поносно могу да кажем да овај клуб није само спортски клуб, он је на својеврстан начин и део културе Града. То је клуб који се бави и образовањем деце, али и здрављем, а инсистирамо и на ономе што је градоначелник рекао-на успеху у школи. Захваљујем се Граду који је определио средства и сваке године их повећава за спорт и што је створио услове за наш спорт, како би имали тренинге у континуитету. Надам се да можемо да обећамо даљи ентузијазам у жељи да резултати трају и да се нижу“, рекао је др Зоран Јокић, председник ВК „Валис 93“.
На пријему су говорили и Лука Ђорђевић у име првотимаца и својих саиграча, као и Јован Серафимовић, тренер првог тима ВК „Валис 93“. Они су овом приликом истакли да од клуба очекују у Првој А лиги добре резултате.
Градоначелник Станко Терзић је уручио председнику клуба др Зорану Јокићу плакету града Ваљева, а чланови клуба су добили мајице са грбом Града и знаком ВК „Валис 93“.