Пријем код градоначелника

Почетак » Пријем код градоначелника » Вести » Пријем код градоначелника
Градоначелник града Ваљева Станко Терзић разговарао је са  Grzegorz Chudek-ом, жупаном Римокатоличке цркве „Свете обитељи“ у Ваљеву, представницима хуманитарне организације Caritas  и верницима Римокатоличке цркве у Ваљеву о предстојећим хришћанским празницима, хуманитарним пројектима, акцијама и програмима.
 
Пријему су присуствовали и помоћник градоначелника Радоица Рстић, директор ЈП „Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић и начелница Одељења за друштвене делатности Зора Бојичић.
 
Градоначелник Терзић овом приликом истакао је значај заједничке реализације пројеката у циљу унапређења социјалне заштите у Ваљеву. „Пројекти Caritas-а су хуманитарног карактера и обухватају социјално угрожено становништво са територије града Ваљева. Важно је напоменути да имамо добар пример унапређене сарадње и партнерства на свим нивоима између града Ваљева, Caritas-а, представника Римокатоличке цркве из Ваљева,  јавног и цивилног сектора“, истакао је овом приликом градоначелник Терзић и захвалио се Римокатоличкој цркви у Ваљеву на свим до сада успешно реализованим хуманитарним програмима и изразио очекивање да ће добра сарадња бити настављена и убудуће.
 
Помоћник градоначелника Радоица Рстић говорио је о пројекту Caritas-а под називом „Вешерај“, чију реализацију у овој години финансијски подржава град Ваљево. Реч је о новој услузи социјалне заштите чији су корисници особе са инвалидитетом, али и друго социјално угрожено становништво. Осим тога, помоћник Рстић је истакао и важност дугогодишње реализације пројекта „Помоћ у кући“ који обухвата више од 100 социјално угрожених корисника, али и особа са здравственим проблемима.
 
На пријему код градоначелника оцењено је да је заједничка мисија локалне самоуправе и Римокатоличке цркве у Ваљеву брига о осетљивим категоријама становништва и унапређење сарадње у оквиру реализације заједничких хуманитарних пројеката.  
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment