Пријем представника пензионера поводом Дана старих

Почетак » Пријем представника пензионера поводом Дана старих » Вести » Пријем представника пензионера поводом Дана старих
Поводом обележавања међународног Дана старих особа 1. октобра, представнике четири удружења пензионера –  Градског удружења пензионера, Удружења пензионисаних радника унутрашњих послова, Удружења пензионера ПТТ-а и Удружење пензионера инвалида рада данас је примио заменик градоначелника Жарко Ковач.
 
Заменик градоначелника информисао је представнике пензионера о актуелним дешавањима у граду, од којих је као најзначајније издвојио активности на санацији штета насталих у поплавама. Било је речи и о проширењу топловодне мреже и изградњи водоводне мреже у Ваљеву, као и о раду месних заједница и здравствених амбуланти.
 
Представници пензионера су упознали заменика градоначелника са темама које су важне за ову популацију, чији је број у Ваљеву више од 16000 људи. Према последњим подацима удружења пензионера, у Ваљеву је 4269 пензионера старости од 65 до 69 година, 4456 људи старости од 70 до 74 године, 4016 од 75 до 79, 2337 од 80 до 84 и преко 85 година је 961 пензионер.
 
Пензионери су заинтересовани за питање завршетка Геронтолошког центра, бољи рад здравствених амбуланти по месним заједницама, увођење покретних апотека и унапређење квалитета живота старих људи.
 
Са овог скупа је поручено да су представници града спремни да разговарају и у складу са законским и финансијским могућностима градског буџета решавју проблеме који тиште наше најстарије суграђане.

Leave a Comment