Пријем представника удружења пензионера поводом Међународног дана старијих особа

Почетак » Пријем представника удружења пензионера поводом Међународног дана старијих особа » Актуелно » Пријем представника удружења пензионера поводом Међународног дана старијих особа

Поводом обележавања Mеђународног дана старијих особа 1. октобра, представнике удружења пензионера и инвалида града Ваљева данас је примио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић. Састанку су присуствовали заменик председника Скупштине Виктор Мићић и члан Градског већа Велимир Арсеновић.

Пензионери су заинтересовани за питање завршетка Геронтолошког центра, као и за побољшање социјалног положаја пензионера.

Градоначелиик Лазар Гојковић поручио је пензионерима да је спреман за сваки вид сарадње, наравно у складу са законским и финансијским могућностима буџета града Ваљева. Нагласио је да ће покушати да заједничким снагама реше проблеме са којима се суочавају наши најстарији суграђани.

Представници удружења пензионера и инвалида града Ваљева захвалили су се градоначелнику Града на пријему и изразили задовољство што их је саслушао и разумео њихове проблеме.

Данашњем састанку присуствовали су представници Удружења пензионера града Ваљева, представници покрета „Трећег доба“ , Градског удружења инвалида, струковних удружење пензионера Полицијске управе Ваљево, војних пензионера Србије и струковно удружење „Крушик“.

У Ваљеву има 22.500 хиљаде пензионера, од којих 3 хиљаде живи на селу, а 10 хиљада пензионера има мања примања од 15 хиљада динара.