Пријем за атлетичарку Тамару Салашки

Почетак » Пријем за атлетичарку Тамару Салашки » Актуелно » Пријем за атлетичарку Тамару Салашки

За атлетичарку Тамару Салашки, учесницу Олимпијских игара у Бразилу, данас је организован пријем у Градској кући. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић и заменик градоначелника мр Драган Јеремић су још једном честитали рођеној Ваљевки, атлетичарки Црвене звезде, на достојанственом представљању наше земље, српског спорта и Ваљева у Рију де Жанеиру.

Градски челници су заинтересовани да у наредном периоду млади и успешни спортисти Ваљева, буду укључени у популаризацију спорта, нарочито атлетике, која је краљица спортова. Тамара је изразила спремност да своје знање и искуство пренесе на младе, мада јој је сада циљ учешће и медаља на Европском првенству у атлетици идуће године.

Српска атлетичарка Тамара Салашки, иначе рођена Марковић, поставивши нови државни рекорд у Прагу, успела је да добије визу у трци на 400 метара за Олимпијске игре у Бразилу. Тамара је била 13. атлетичарка која је представљала Србију у Бразилу. За Олимпијске игре се озбиљно припремала и у конкуренцији набољих светских ателтичарки је заузела 33. место.