Пријем за боксере „Металца“, прваке државе

Почетак » Пријем за боксере „Металца“, прваке државе » Актуелно » Пријем за боксере „Металца“, прваке државе

Након освајања Боксерске лиге Србије, шампионе из БК „Металац“ данас је примило руководство града Ваљева. У име градоначелника др Слободана Гвозденовића, највећи успех ваљевског бокса, честитали су председник Скупштине града Милорад Илић, заменик градоначелника др Зоран Живковић, који је уједно био и лекар клуба и проф. др Мирољуб ивановић, члан Градског већа.

Богатој и успешној боксерској традицији у Ваљеву, ове сезоне је придружен највећи успех БК „Металац“, освајање државног првенства у боксу.

Екипни прваци државе су боксери „Металца“ постали остваривши 61 победу и 19 пораза.  У појединачном првенству Ваљевци су освојили четири златне и по једну сребрну и бронзану медаљу.

Златне медаље освојили су Душан Јањић (перолака), Немања Гавриловић (лака), Дамјан Грмуша (велтер) и Милосав Савић (полусредња). Саша Миловац (средња) освојио је сребрну, а бронзану медаљу Никола Живановић (полусредња), Алекса Марковић (средња), Геард Ајетовић (полутешка) и Петар Мауковић (тешка категорија).

На данас одржаној Слупштини клуба је изабрано ново рукводоство на коме је легенда клуба, Слободан Лазић Цимер изабран за почасног председника клуба. Потпредседник клуба Ђорђе Милановић је саопштио да је Александар Мијаиловић нови председник Скупштине,  Милован Патијаревић је секретар Скупштине,  а нови председник Управног одбора је Драган Вићентић.

Зарија Андрић остаје шеф стручног штаба, а Анте Тадић је директор омладинске школе бокса, с циљем да се школа бокса прошири и на суседне општине Колубарског округа.

Такође, данас је овај клуб са богатом традицијом изабрао својих првих пет звезда, а то су најуспешнији боксери „Металца“ у историји дугој 92 године: Драган Томашевић, Слободан Лазић Цимер, Звонко Стефановић, Миливоје Марић и Живорад Јелисијевић, легенде ваљевског и југословенског бокса.