Пријем за Боксерски клуб „Металац“

Почетак » Пријем за Боксерски клуб „Металац“ » Актуелно » Пријем за Боксерски клуб „Металац“

Поводом успеха Боксерског клуба „Металац“ – освајања јесењег шампионата Супер лиге Србије, данас је за представнике овог клуба у градском здању приредио пријем члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић. Ивановић је у име градоначелника др Слободана Гвозденовића и у име Градсковг већа поздравио присутне и пожелео им добродошлицу.

„Ми смо приметили ваше изузетне резултате у Првој лиги Србије где у конкуренцији осам клубова постижете изузетне резултате, а то говори и ваша јесења титула шампиона Србије. После једне дуже паузе чини нам се да ћете ви вратити бокс Ваљева на старе славе као што су били боксери Слободан Цимер Лазић, Шуваковић, Драгиша Грачанин, Бенцун, Живорад Јелисијевић, Томашевић и многи други. Због целокупне кризе српског бокса та криза се једно време одразила и на боксерски клуб „Металац“. Град Ваљево је препознао ваше резултате и ми ћемо имати обавезу да поред 1.900.000,00 динара колико сте финансирани од стране града да информишемо Комисију за спорт и Спортски савез Ваљева који предлажу Градском већу и Скупштини града финансијска средства за вас и надамо се ће ваши резултати утицати позитивно на комисију. Бокс је дошао у Ваљево 1927. године  и има дугу традицију, и некада док сам ја активно пратио овај спорт Хала спортова је била увек пуна и видим поново да публика почиње да се враћа овом спорту. Ваљевска публика воли овај спорт и ви сте сад на путу да постанете још бољи. Град Ваљево ће се потрудити да вам обезбеди што боље услове за трернирање. Ваш председник клуба Ђорђе Милановић са нама има добру сарадњу и ми се надамо да ћемо вам омогућити још боље услове за тренирање. Посебно је значајно да су на Међународном турниру у Зрењанину два млада човека Митровић и Ивановић дошли на међународну сцену“, истакао је Ивановић.

Председник БК „Металац“ Ђорђе Милановић  захвалио се проф. др Ивановићу и руководству Града на подршци пруженој током 2018. године. „Надам се да ћемо ми на прави начин успети да се одужимо за то и да ћемо у мају моћи да прославимо прву титулу шампиона државе. БК „ Металац“ је у својој историји имао две титуле вице шампиона у Југославији и једно финале купа. Надам се да ће ова генерација предвођена Милутином Станковићем, Николом Живановићем и …..  успети да се ове године окити титулом шампиона државе што ће заиста бити највећи успех у историји клуба, али оно што треба да истакнемо то су успеси млађих селекција предвођени  тренером Заријом Андрићем, који ради у сали која тренутно нема адекватне услове за рад. Вероватно ћемо од марта кренути са акцијом прикупљања средстава како би реконструисали ту салу која би требала да послужи и другим борилачким спортовима. Постоји пројекат који је урађен 2008. године и тренутно је на доради, како би се заокружила једна целина са Халом спортова и добио адекватан простор за тренирање, који би могли да користе сви спортисти у Ваљеву. Очекујемо подршку Града и надаље како би остварили још веће успехе у наредном периоду. Ови људи поред тога што су успешни спортисти успешни су и на другим пољима, сви су они добри ђаци и успешни студенти“, нагласио је Милановић. Председник клуба је проф. др Ивановићу уручио пригодан поклон дрес и боксерске рукавице.

Зарија Андрић, тренер и шеф стручног штаба од 1963. године је у боксу и изразио је захвалност за позив и данашњи пријем.“ Бк „Металац“ егзистира од 1927. године у граду на Колубари и осим на домаћој сцени било је медаља и са великих такмичења – ревија. Годинама смо имали халу и то је укинуто доласком неких нових људи који нису имали разумевање за овај спорт. Што се тиче резултата ја сам тренер Прве екипе са краћим прекидима и  било је за то време 15 првака државе, освајача медаље на тим међународним турнирима, а најдуже сам тренер у Ваљеву. Надам се да ће ова руководећа гарнитура помоћи овом спорту, јер за спорт су заиинтересовани сви грађани Ваљева. Својевремено смо имали 7000 грађана гледалаца на Пећини, на ФС Будућност, где смо освојили финале купа Југославије. Надам се да ћемо са овом гарнитуром коју имамо бити прваци државе и донети титулу граду Ваљеву, а такође се надам  да ће људи који опредељују средства препознати наш квалитет“, рекао је Андрић.

Менаџеру Душану Пантелићу указано је поверење да направи екипу која достојно може да репрезентује град Ваљево у боксерском свету у Србији и  мисли да се донекле и успело у томе. „Ја имам подршку да сам добро то до сада радио овде у Ваљеву. Екипа која боксује за Металац, не може се рећи да су странци, повезани су у задње три године и имамо одличну сарадњу са Металцом и они су једним делом боксери из Ваљева. Сарадња је почела са Андрићем који је у Лазаревцу направио један велики резултат, јер ми смо два пута били прваци државе и неупоредиво смо најбоља екипа у Србији. Андрић има највеће заслуге што се тиче наших највећих резултата и природан ток је био да ми дођемо овде у Ваљево и да боксујемо за Металац. Момци су лојални вашем клубу, од Милутина Станковића који је капитен ове екипе, дугогодишњег првака државе – вишеструког првака државе ,момка који је освојио све што се може освојити али није био награђен толико колико је требало. Алекса Марковић је остварио највиши ниво такмичења што се бокса тиче и  један је од 12 најбољих боксера на свету, а сигурно један од најбољих боксера у Европи. Никола Живановић који је био пре три године првак државе, шампион, је момак који ниже резултате, затим Душан Јањић, који је  донео бронзу са Медитеранских игара, Лазар Станојевић који је неколико пута био првак државе, тако да ова екипа која боксује за Металац то су све прекаљени боксери и више пута су били прваци државе, сви су то репрезентативци. За ове три године стечено је пријатељство и ови момци после Лазаревца Ваљево сматрају својим другим градом, јер није све у новцу, постоје и одређене емоције“, истакао је Пантелић.

Капитен Милутин Станковић је истакао да су његова очекивања велика, да морају бити спремни и нада се првом месту.

„Ово је дефинитивно повратак спорта на ове наше просторе, јер сјајна организација, одличан бокс обећавају да предстоји блистава будућност овог спорта. Освојене медаље говоре о томе колико неко вреди и колико улаже труда да би остварио значајне резултате. Честитам вам на успеху и желим вам да наставите овим темпом“ на крају је истакао је проф. др Мирољуб Ивановић.