Пријем за Давида Копривицу

Почетак » Пријем за Давида Копривицу » Вести » Пријем за Давида Копривицу
Градоначелник града Ваљева Станко Терзић приредио је  пријем за Давида Копривицу, ученика специјализованог одељења Ваљевске гимназије који је на недавном међународном такмичењу из хемије у Москви освојио треће место и бронзану медаљу. Овај запажен успех, није једини којим се може похвалити наш млади, талентовани суграђанин. Давид је до сада освојио неколико престижних признања на републичким и другим такмичењима не само из хемије, већ и из математике и физике.
 
„Ово је један од највећих успеха наших ђака када је реч о међународним такмичењима. Сви смо поносни његовим резултатом и то смо и до сада истакли када је Давид отворио Тешњарске вечери. Град Ваљево улаже велике напоре да помогне ђацима и професорима. Ове године имамо буџет у Фондацији за талентоване ученике и студенте од 13 милиона динара и сваке године повећавамо тај износ. Средства која смо определили буџетом града за образовање остаће на истом нивоу и после ребаланса, јер желимо да планирана улагања у ову област остваримо у наредном периоду. Први пут смо ове године издвојили 800.000 динара које смо доделили ђацима генерације поводом Дана града, три милиона динара смо издвојили за Истраживачку станицу Петница, тако да чинимо напоре да помогнемо наше образовање и зато нам је драго када чујемо да наша деца постижу овако добре резултате“, рекао је између осталог градоначелник Терзић који је овом приликом уручио Давиду 60.000 динара, а његовом професору хемије из Ваљевске гимназије Мимиру Станојевићу, који је у великој мери заслужан за Давидов велики успех на такмичењима, 30.000 динара.
 
„Награда коју сте ми доделили је порука младим људима да неко ипак обраћа пажњу на њихове резултате и да нису сами у томе. У Москви на такмичењу није било лако, имали смо тешке задатке, имали смо два дана озбиљног рада по пет сати праксе, пет сати теорије, било је градиво за које смо се морали озбиљно спремити, вредно и марљиво, а потребно је било и озбиљно знање не само из хемије, већ и из физике и математике“, рекао је између осталог Давид на данашњем пријему који је градоначелник организовао у његову част.
 
Пријему је присуствовао и председник Скупштине града Ваљева др Михаило Јокић који је овом приликом истакао да жели да честита не само ђаку, већ професору, али и директору Ваљевске гимназије. „Сва тројица заслужују похвале и награде и ми се морамо изборити, без обзира на то у каквој се тешкој материјалној ситуацији налазимо, да овај успех наградимо. Морају се наћи средства и у школи, да директор награди и ученика и професора. Циљ је да деца која остварују овакве резултате, они који су наша будућност да буду награђени и стимулисани. Јер само стимулацијом оних који су овако успешни, односно афирмацијом најбољих,  овај град и ова земља могу изаћи из кризе“, истакао је овом приликом председник Скупштине Јокић. 

Leave a Comment