Пријем за државног првака-рвача Марка Јовановића

Почетак » Пријем за државног првака-рвача Марка Јовановића » Актуелно » Пријем за државног првака-рвача Марка Јовановића
naslovna2rvacrvac2naslovna

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић приредио је пријем за Марка Јовановића који је четврти пут за редом постао првак државе у рвању у слободном стилу. Освајањем титуле првака државе, Јовановић је остварио врхунски спортски резултат по критеријумима Спортског савеза Србије, чиме је обезбедио статус категорисаног врхунског спортисте.

Градоначелник Гвозденовић нагласио је овом приликом да спорт има значајно место у животу младих људи, као и то да град Ваљево са поносом истиче да има државног првака. „Поносни смо на то што је један Ваљевац, наш суграђанин, остварио овакав резултат, поносни смо на то што је остао у Ваљеву и није отишао у неки већи клуб, што је иначе случај у спорту. Град Ваљево жели да промовише оне који су успешни, младе људе који освајају награде, оне који постану прваци државе са скромним средствима која се издвајају за њихове тренинге и такмичења. Неговаћемо здраву такмичарску атмосферу, желимо да у Србији покретач буде управо рад и критичко мишљење. Аплаузе заслужују они који су попут Марка Јовановића, млади људи који су остварили сјајне резултате“, рекао је градоначелник на данашњем пријему.

Захваливши се градоначелнику што је поводом изузетног резултата Рвачког клуба „Младост“, организовао пријем, Марко Јовановић је истако да ово није први пут да млади рвачи постижу запажене резултате, али да је први пут градско руководство препознало потребу да поздрави такав успех.

„Рвачки клуб „Младост“ је у Сомбору на првенству државе освојио осам медаља у слободном стилу за све узрасте, од тога четири златне. Ја сам четврти пут за редом постао првак државе, што је једини врхунски резултат у Граду.  Осим тога ове године освојили смо 15 државних медаља у грчко-римском стилу, то су Олимпијске дисциплине рвања. По свим тим параметрима смо најуспешнији клуб и носилац врхунског спорта у Граду“, рекао је Јовановић осврнувши се на услове у којима тренирају чланови Рвачког клуба „Младост“ који постоји већ четири деценије. „У протеклих 40 година нисмо успели да обезбедимо сталан простор за тренинге, а били смо и у ситуацији да две недеље пред државно првенство, немамо где да тренирамо. Од септембра нећемо имати где да тренирамо, тако да се надам да ће Град помоћи и препознати наше врхунске резултате. До сада смо само добијали обећања и ја се надам да ћемо овог пута видети неки конкретан помак“, рекао је Јовановић.

Поред тога што је до сада четири пута био првак државе, Јовановић је и  као члан репрезентације Србије, освојио је три медитеранске медаље: бронзе у грчко-римском стилу (2012.) и слободном стилу (2014.). У неолимпијској дисциплини beach wrestling (рвање на песку) освојио је сребро на првенству Света 2012. године. Поред рада у матичном клубу, тренер је кадетске репрезентације Србије у слободном стилу од 2015. године и координатор женског рвања у Србији.

Пријему код градоначелника Гвозденовића присуствовао је и Горан Његић, члан управе Рвачког клуба „Младост“. „Први пут сам у ситуацији да неко из руководства Града има слуха за добре спортске резултате иако сам цео живот у спорту. Желео бих да у наредном периоду спорт буде одскочна даска свим младим људима у Ваљеву и да свако ко направи неки резултат, има могућност да напредује у свом граду. Волео бих да сви наши спортисти попут Марка остану у нашем граду и да овде постижу врхунске резултате“, оценио је овом приликом Његић.

Осим сениора Марка Јовановића, на првенству Србије у рвању у слободном стилу, одржаном у Сомбору, прваци државе постали су и пионири Бојан Андрић, Лука Ранисављевић и Бојан Ђурђевић из Рвачког клуба „Младост“.