Пријем за француске ротаријанце

Почетак » Пријем за француске ротаријанце » Вести » Пријем за француске ротаријанце

Представнике Ротари клуба из француских градова Клермон-Ферана и Вишија угостио је у четвртак 18. септембра градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић. У оквиру посете збратимљеном Ротари клубу из Ваљева, гости из Француске су први пут били у прилици да се и званично сусретну са челницима Ваљева.
Градоначелника Ваљева обавестили су о пројекту набавке дела компјутерске, астрономске и спелеолошке опреме за Друштво истраживача „Владимир Мандић Манда“ из Ваљева, вредне 12.000 америчких долара. Тај новац је обезбеђен личним средствима ротаријанаца из три клуба, француског из Клермон-Ферана, италијанског клуба Ла Ломелина код Милана и ваљевског Ротари клуба. Опрема, чија је набавка у току, свечано ће бити уручена по завршетку грађевинских радова на Дому истраживача.
Делегацију Ротари клуба из Клермон –Ферана предводио је Слободан Јевтић Пулика, сликар пореклом из Ваљева. Поред њега, ту су били и Дени Кајо, председник Ротари клуба Клермон – Ферана, Пјер Лумброзо, бивши гувернер дистрикта у Француској и садашњи председник Комитета за ротаријанску сарадњу између Француске и Србије и Робер Лирис, члан Ротари клуба у Вишију, почасни конзул Србије у Француској.
У разговору са градоначелником Ваљева, домаћини из ваљевског Ротари клуба, Слободан Арсенијевић, председник Ротари клуба Ваљево,Владимир Кривошејев, секретар Ротари клуба Ваљево и Илија Трипковић, председник српске секције Комитета за српско-француску сарадњу ротари клубова , подсетили су да су гости из Клермон-Ферана претходних година пружили велику помоћ Ваљеву у виду донација Здравственом центру, посебно Одељењу офтамологије, набављали књиге за малу француску читаоницу и остваривали друге видове сарадње.

Leave a Comment