Пријем за фудбалере „Радничког“

Почетак » Пријем за фудбалере „Радничког“ » Вести » Пријем за фудбалере „Радничког“

Фудбалери „Радничког“ пласирали су се у Омладинску квалитетну лигу Србије, чиме у остварили велики успех за ваљевски фудбал. Тим поводом, младе фздбалере, тренера и председника клуба данас су примили градоначелник др Слободан Гвозденовић и заменик градоначелника Ваљева мр Драган Јеремић. Они су младим спортистима поклонили комплет спортске опреме.

Све честитке фудбалерима „Радничког“ за улазак у Супер лигу. Играти са „Црвеном звездом“ и „Партизаном“ је велика част у сваком спорту, а посебно у фудбалу. То је огроман успех и за Град и за вас и надам се да ће из ваше генерације изаћи неки играч који ће носити дрес „Звезде“ или „Партизана“, а можда и неки нови Настасић или Немања Матић. Тако да, децо, једино што вам је остало је да добро учите и добро тренирате. Ваљево је увек давало добре игаче и можда сте баш ви ти који ћете пронети славу Ваљева и српског фудбала. Такав један огроман успех се дешава у 10, 15 генерација. Драго ми је да сте добра деца и добри ђаци и надам се да ћете бити задовољни поклонима које је Град припремио. Поздрављам вас у име градског руководства и желим вам све најбоље и у спортском и у приватном животу “, рекао је на пријему градоначелник др Слободан Гвозденовић.

Заменик градоначелника мр Драган Јеремић је рекао да је „Раднички“ можда један од најбитнијих клубова у овом граду, јер није „вештачки клуб“: 

Ми у Ваљеву имамо преко 30 фудбалских клубова и 50% спорта у Ваљеву је фудбал. Овај клуб има добру основу и драго ми је што се ово десило. Ваше је да оправдате улазак у Омладинску квалитетну лигу, да тренирате и наставите са добрим резултатима, а наше је да вам помогнемо, како би имали боље услове за тренирање. Мало нас је затекло све ово, али нам је драго да је прва конференција за медије нас, као руководилаца града, организована овако лепим поводом. Спорт у Ваљеву је врло битан и Ваљево мора бити спортски град за децу имладе, јер ми немамо новац за врхунски спорт“, рекао је заменик градоначелника Драган Јеремић и обећао помоћ за оно што је најнеопходније, а како је већ истакло руководство „Радничког“, то је набавка хидранта за воду.

Тренер Предраг Лукић је рекао још увек нису свесни успеха, али и задатака који их чекају и обавеза које су не само пред играчима, него и пред целим градом: „Захваљујем се градоначелнику и заменику што су примили ову децу, која су то заслужила и која су направила велики успех у граду Ваљеву. Још нисмо свесни какве задатке имамо, нећемо да играмо споредну улогу, нећемо бити топовска храна великих клубова, као што су „Црвена звезда“, „Партизан“ и „Чукарички“. Уз велику помоћ људи који ће нам помоћи да изгурамо све ово, ови момци већ 9. јула крећу у припрему, јер се прво коло игра 13. или 14. августа. Ми смо једини „зонаш“, који је ушао у Квалитетну лигу Србије последњих неколико година.“

Председник ФК „Раднички“ Дејан Јоксимовић скренуо је пажњу да се мора доста тога урадити на побољшању инфраструктуре на стадиону:

„Други терен, осим тог на Петом пуку, ми немамо“. Тренутно нам је најпотребнија вода, како би могли да заливамо већ пожутелу траву, неопходно је и реконструисати свлачионице. Настојаћемо на све могуће начине да обезбедимо новац како би се фудбалери успешно такмичили у Омладинској квалитетној лиги“, рекао је Јоксимовић, верујући да ће Град помоћи младим фудбалерима који су постигли огроман успех.