Пријем за најбоље ученике града Ваљева

Почетак » Пријем за најбоље ученике града Ваљева » Вести » Пријем за најбоље ученике града Ваљева
Пријемом у Скупштини града Ваљева 111 ученика основних и средњих школа, носилаца Вукове дипломе и ове године је настављена пракса награђивања најуспешнијих ђака из ваљевских школа.
Основаца  који су школовање завршили са свим петицама има 92, док средњошколаца има 19.
 
Највише Вуковаца -20 долази из ОШ „Андра Савчић“, док су од средњих школа најбројнији Вуковци из Ваљевске гимназије -9.  Медицинска и Средња музичка школа имају по три, Економска два, Техничка и Пољопривредна по једног Вуковца.
 
У Првој основној је 14,  „Милован Глишић“ 13,  „Сестре Илић“ 12,  „Нада Пурић“ осам, „Владика Николај Велимировић“ седам,  „Десанка Максимовић“  четворо,  Основна Музичка школа  шест, „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине три, школа из Диваца два, док школе из Драчића, Попучака и Ваљевске Каменице имају по једног Вуковца. 
 
„Овај пријем и ове симболичне награде значе само да Град води рачуна о вама и да ће водити и убудуће. Ви сте овим чином заокружили један ваш животни и образовни циклус. Жели вам да тако наставите и да завршите све оно што сте наумили, да остварите своје жеље и да постанете вредни, поштени и достојни грађани свога града. Жели вам пуно успеха и да многи од вас остану овде у Ваљеву и да Ваљеву значите много као што су и генерације пре вас“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 
Најбољи ученици су даривани књигама „Ваљево- настанак и развој“ Владимира Кривошејева и „Порекло породица – Колубара, Подгорина и Тамнава“ Љубомира Павловића. 
 
Све фотографије можете погледати на Фејсбук страници и профилу града Ваљева:
 

Leave a Comment