Пријем за најбоље ваљевске ђаке

Почетак » Пријем за најбоље ваљевске ђаке » Актуелно » Пријем за најбоље ваљевске ђаке

Вуковци и ђаци генерације града Ваљева окупили су се данас на пријему који за њих сваке године организује град Ваљево. Том приликом су им уручене награде за одличне резултате у досадашњем школовању. Награђено је 137 ученика, од чега је 20 ђака генерације прошле школске године 2017/2018. године. Они су у складу са Одлуком о награди града Ваљева награђени новчаним износом, дипломом и пропусницом за базен.

Ове године, има 117 ђака генерације и Вуковаца из ваљевских основних и средњих школа. И они се овог лета могу бесплатно купати на базенима СРЦ Петница.

На пријему су их у име градоначелника Ваљева, др Слободана Гвозденовића, поздравили проф. др Мирољуб Ивановић и Дејан Богојевић, чланови Градског већа.

Честитајући и поздрављајући све присутне на данашњем пријему, проф. др Мирољуб Ивановић је у својству председника Комисије за доделу стипендија за даровиту децу, ученике и студенте града Ваљева, истакао да је за ову годину опредељено буџетом 25,5 милиона динара.

„Број стипендија је 52 за ученике основних, 55 за ученике средњих школа, 132 стипендије за студенте у земљи и 9 стипендија за ученике мастер студија у иностранству. У 12 месечних рата 253 ученика града Ваљева добијаће 5.500 динара основци, 6.500 динара средњошколци, 10.000 студенти, а студенти у иностранству 11.000 динара. Градоначеник је иницирао повећање ових средстава, која су већа у односу на прошлу годину од 30 до 33%.

Драги добитници, желим да вас обавестим да је град Ваљево један од градова у самом врху у Србији, који подржава вас, даровите и најбоље ученике. Можда је један од разлога и то што је градоначелник такође, као и ви био Вуковац у основној и средњој школи и одличан студент на Медицинском факултету у Београду.

Желим вам да и даље остварујете високе резултате уз подршку ваших наставника, који су итекако заслужни за ваше резултате, ваших родитеља и града Ваљева“, поручио је Вуковцима члан Градског већа проф. Ивановић.

На почетку програма, најбоље ђаке Ваљева је рецитацијом „Мачак и скакутаво јаје“ Андрије Милошевића, поздравила је Калина Филиповић, ученица другог разреда ОШ „Андра Савчић“, победница51. Смотре рецитатора Србије „Песниче народа мог“ у млађој категорији.