Пријем за најмлађе атлетичаре

Почетак » Пријем за најмлађе атлетичаре » Актуелно » Пријем за најмлађе атлетичаре

 

Младе атлетичаре Kлуба „Металац“ данас су примили помоћник градоначелника Саша Симић и одборник у Скупштини града Ваљева Александар Ранковић. Успеси на Кросу РТС-а и на другим такмичењима указују да у Ваљеву стасава генерација одличних атлетичара, речено је на данашњем пријему.

Помоћник градоначелника Саша Симић је младе атлетичаре поздравио, у име градоначелника града Ваљева др Слободана Гвозденовића и честитао им на успесима.

„Град ће сигурно препознати успехе ових младих спортиста и наћи начина да им омогући оно што је основно, а то су нормални услови за тренинге и нормални одласци на такмичења. Градско руководство, које предводи градоначелник др Слободан Гвозденовић, препознаје потребу улагања у спорт, поготово у децу. Следеће године ћемо наћи начина да препознамо оне спортове који улажу у децу. Склањање деце са улице и улагање у спорт се враћа вишеструко“, рекао је помоћник градоначелника Саша Симић.

„Циљ је да задржимо ову децу, а задржаћемо их ако поправимо атлетску стазу на Петом пуку, бараку која прокишњава. Имамо дивну децу и одличне ученике и покушаћемо да будемо још бољи“, рекао је Владимир Марковић Хари, тренер атлетичара.

Члан Председништва клуба Радован Костић се захвалио руководству града на досадашњој помоћи и рекао да ће новац који су добили од града искористити да санирају атлетску стазу и организују припреме, како би се одржао квалитет који имају.

Матија Миловановић има осам година и  седам златних медаља, осам година има и Тамара Панић и четири златне медаље. Емилија Обрадовић има седам година, а већ је победила на два кроса, а на друга два кроса је била трећа и четврта.

Заједничко за ове младе атлетичаре је да воле атлетику,  свакодневно тренирају и спремни су за нове и још веће успехе.