Пријем за наставнике из Велења и Тузле

Почетак » Пријем за наставнике из Велења и Тузле » Вести » Пријем за наставнике из Велења и Тузле
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић приредио је пријем за наставнике Основне школе „Густава Шилиха“ из Велења и Основне школе „Славиновићи“ из Тузле који бораве у Ваљеву поводом обележавања Дана Основне школе „Сестре Илић“. Школе из Ваљева и Велења веже дугогодишња успешна сарадња, а са школом из Тузле, школа из Ваљева реализује пројекат „Дрински басен“ који финансира Влада Финске преко Европске агенције за заштиту животне средине и у који је укључено 25 школа из федерације БИХ, Републике Српске, Црне Горе и Србије.
 
„Основна школа „Сестре Илић“ је једна од оних на које смо ми поносни, јер је успела да направи сарадњу на неким нивоима на којима то друге нису успеле, реч је не само о регионалној сарадњи, већ и шире“, рекао је градоначелник и додао да је Ваљево са Велењем партнерски град и да је и ово прави пример како се сарадња развија и у области образовања.
 
Директор Основне школе „Ссестре Илић“ Горан Бојичић истакао је овом приликом да сарадња са школама из Велења и Тузле траје три године. „Школа „Густава Шилиха“, чији су ученици и наставници наши гости, једина је у Словенији где се учи српски језик као изборни предмет. Са школом из Тузле смо већ три године заједно у пројекту „Дрински басен“ који је базиран на унапређењу еколошке свести, али смо искористили и једну лепу прилику да развијамо наш школски развојни план кроз ову сарадњу“, рекао је Бојичић и додао да очекује како је ово добра прилика да се подстакне даље унапређење привредних контаката између Ваљева, Велења и Тузле.
 
Иначе, поводом обележавања Дана школе „Сестре Илић“, у Ваљеву осим наставника, бораве и ученици школа из Велења и Тузле који су искористили прилику да заједно са вршњацима боље упознају Ваљево и размене искуства.  
 

Leave a Comment