Пријем за немачке ватерполисте

Почетак » Пријем за немачке ватерполисте » Вести » Пријем за немачке ватерполисте
Чланове и тренере Ватерполо клуба „Бајер 08“ из Немачке данас је, у име града Ваљева, угостио начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић.
 
Млади ватерполисти, од 99. до 2001. годишта бораве већ осам дана у Ваљеву, у оквиру својих спортских припрема.
 
Као гости ВК „Валис“ и на иницијативу спортског директора овог клуба Предрага Михајловића, имали су прилике да тренирају на базенима СРЦ „Петница“, али и да одмере снаге са својим вршњацима из Ваљева.
 
Јуче је у Ваљеву почео Турнир пријатељства, на коме поред гостију из Немачке, учествују крагујевачки „Раднички Кон тики“ и ваљевски „Валис“ и „Валис 93“.
 
Добродошлицу у Ваљево пожелео им је Александар Вујић Суботић, који је овом приликом похвалио успехе и напоре ВК „Валис“ да промовишу ватерполо спорт у Ваљеву. Он је изразио наду да ће изградњом балона која се очекује ускоро, услови у којима тренирају ваљевски ватерполисти, значајно бити побољшани и да ће то допринети још већим успесима ваљевског ватерпола.
 
Тренер немачког „Бајера 08“ Јенс Голдбаум је рекао да су у Ваљеву наишли на леп пријем, да им је све ишло на руку и лепо време и добри услови за тренинге које нуде ваљевски базени и да је сигуран да ће и идуће године доћи у Ваљево. Он је истакао да је српски ватерполо познат широм света и да су млади ватерполисти били нарочито заинтересовани да посете земљу светских и европских шампиона.
 
Предраг Ђорђевић, секретар ВК „Валис“ се захвалио граду Ваљеву и компанији „Вали“ на помоћи да се у Ваљеву угосте млади спортисти, чији клуб ради у оквиру велике хемијске компаније „Бајер“. Он је истакао да је ово била добра прилика да се размене искуства, упореде методе тренинга, али пре свега развију добра пријатељства и промовишу Ваљево и Србија на најлепши могући начин.
 
 
 

Leave a Comment