Пријем за одбојкашице „Србијанке“

Почетак » Пријем за одбојкашице „Србијанке“ » Актуелно » Пријем за одбојкашице „Србијанке“

Поводом постигнутих изванредних досадашњих резултата пионирке Одбојкашког клуба „Србијанка“ и тренера данас је у сали Градског већа  примио члан Градског већа, проф. др Мирољуб Ивановић. Проф. др Ивановић је овом приликом подсетио јавност на постигнуте резултате ОК „Србијанка у последње четири године „Прилика је да подсетимо јавност на ваше резултате у последње четири године. Ви сте за четири године променили четри ранга такмичења, напредовали сте увек у виши степен такмичења, а то је од изузетног значаја за град Ваљево и ваљевски спорт. Посебно треба истаћи да од укупно 20 девојчица у екипи, чак 16 је из Ваљева што је прави пример селекције у спорту, јер у нашим клубовима знају да тренирају и такмиче се и странци. Значајно је истаћи  да од укупно одиграних  18 утакмица, свих 18 је добијено са само два изгубљена сета. Такође треба истаћи да је одиграно и шест пријатељских утакмица са јаким спортским противницима и остварено свих шест победа. Упутио је честитке и играчицама и тренеру и подсетио да градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић и Градско веће воде рачуна о младим људима кроз стипендирање ученика и студената. Поред тога што сте врхунски спортисти, ви сте и одлични ђаци, а претпостављам да међу вама има и вуковаца. На челу сам Комисије за стипендије и у договору са градоначелником предложићемо за следећу школску годину да носиоци стипендија буду и спортисти, баш ви спортисти који освојите једно од прва три места на државном првенству, било да сте пионири, било јуниори или сениори. То је једна новина, тако да рачунајте на то, а стипендије се крећу у зависности да ли је основна, средња школа или факултет од 6 до 12.000 динара. Град даје стипендије одличним ученицима, а од следеће године ће давати и спортистима уз услов да сте одлични ученици и имате просек 4,50. У последње четири године  на званичним спортским такмичењима ви сте прваци региона без изгубљене утакмице, а две године сте били учесници и међународних такмичења у Италији (2017. и 2018). Надамо се да ћете од јесени добити прилику да тренирате у најмодернијој сали нове школе у Брђанима“, истакао је проф.др Мирољуб Ивановић.

Председник Комисије за спорт града Ваљева, који је и одборник у Скупштини града Ваљева Миодраг Лазић се обратио присутнима следећим речима:“Ово је прави пут којим ви идете за достизање правих вредности. Без рада нема ни резултата, а до овог врха неки стигну брже, а неки касније, али без рада нема ништа. Они који нису радили никада, нису ни били на врху. Морате стално  да имате тај сан у глави“, истакао је Лазић. На крају упутио им је честитке на досадашњим постигнутим резултатима.

Тренер Миле Ракић се захвалио на срдачном пријему и истакао да су одбојкашице то својим радом и резултатима  заслужиле и да ће им то много значити у даљем раду и такмичењима. „Трудићемо се да Ваљево вратимо тамо где је некад било у одбојци, а клуб ће наставити ка успесима“, истакао је тренер Ракић.

Репрезентативка Јелена Машић, која  игра за пет селекција у име одбојкашица се захвалила на данашњем пријему.