Пријем за представнике школе у Бранковини

Почетак » Пријем за представнике школе у Бранковини » Вести » Пријем за представнике школе у Бранковини
Поводом Светосавске награде, која је ове године у категорији „предшколско и школско образовање“ додељена О.Ш. „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине, данас је градоначелник Ваљева Станко Терзић организовао пријем за представнике школе.
 
Том приликом је школи уручен видео пројектор и платно за Истурено одељење осмогодишње школе у Голој Глави.
 
„Данас, када обележавамо 21. годишњицу смрти велике песникиње Десанке Максимовић, која је била најпознатији ученик ове школе, велико ми је задовољство да честитам школи у Бранковини велики успех. Од 25 добитника Светосавске награде коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, само су две школе награђане, а међу њима је и школа из нашег краја.
Град Ваљево спада у градове који издвајају највише средстава за опремање школа, сходно нашој економској моћи. Ово је потврда исправности нашег опредељења да улажемо у школе. Упркос смањењу буџета за ову годину, нисмо дозволили да озбиљније буде смањен буџет за школе.
Град је поносан што је награда стигла школи у Бранковини, јер су они који воде школу, родитељи и ученици на прави начин потврдили да следе славне претке“, рекао је градоначелник Станко Терзић.
 
Директорка школе Милица Остојић је рекла да у години када школа обележава 180 година постојања, ова награда је признање за све оно што је урађено у претходном периоду. Она је споменула само неке од значајнијих пројеката у којима је школа учествовала, попут пројеката у интеграцији Рома, у оквиру кога су добили „паметну таблу“, организацију међународног кампа „Стопама славних предака“, сарадњу са српском школом  у Темишвару, као и успехе на бројним конкурсима.
 
Драган Добрисављевић, председник Школског одбора се захвалио свим школским тимовима, који спроводе амбициозне планове. Он је рекао да је у протекле две и по године урађено доста и на инфраструктури и на унапређењу наставе у школи.
 
Милорад Крстић, председник Савета родитеља је истакао добру сарадњу запослених у школи и родитеља. Весна Бранковић, представник Наставничког већа је рекла да школа поседује добре услове за активно учење и одржавање радионица. Она је истакла предност деце која иду у ову школу, која се налази у знаменитом културно-историјском комплексу и која уче поезију уз гроб Десанке Максимовић и историју Србије у родном месту Ненадовића.
 
Ђорђе Јовановић и Борис Павловић, два талентована и добра ученика ове школе су се захвалили градоначелнику на пријему и поклонилa му зидни сат, као успомену.
 
О.Ш. „Прота Матеја Ненадовић“ је сеоска школа која има 202 ученика. Поред матичне школе у Бранковини која је део Културно-историјског комплекса, школа има још 4 издвојена одељења: у Котешици, Јошеви, Бабиној Луци (четвороразредне школе) и у Голој Глави (осморазредна школа). У школи учи четрдесеторо ромске деце и сва су деца укључена у образовно-васпитни рад.

Leave a Comment