Пријем за успешне ваљевске спортисте

Почетак » Пријем за успешне ваљевске спортисте » Вести » Пријем за успешне ваљевске спортисте
Појединачни спортови у Ваљеву све чешће доносе у наш град значајна признања. Рвачки клуб „Младост“ и брејкденсер Жељко Остојић у последње време су скренули на себе пажњу добрим резултатима. Тим поводом, данас их је примио помоћник градоначелника Радоица Рстић. Он је рекао да Град Ваљево мора бити поносан на своје спортисте, нарочито када на такмичењима остваре добре резултате и донесу вредне медаље.
 
„Све ове медаље су показатељ да у Ваљеву стасава једна нова генерација спортиста за коју се мало зна у јавности града. Они својим радом и резултатима шире добре вести о нашем граду. Због тога, у име Града желим да им поручим да ће у наредном периоду имати подршку у свом раду“, рекао је помоћник градоначелника.
 
Репрезентативац Србије у рвању Марко Јовановић освојио је сребрну медаљу на Светском првенству у рвању на песку у Будимпешти 24. септембра 2012. године, као и златну медаљу на Међународном рвачком турниру у Приевидзу, који се одржао од 14. до 16. септембра. Марко Јовановић је на Првенству Медитерана у Лариси у Грчкој, освојио сребрну медаљу у слободном стилу и бронзу у грчо-римском стилу.
 
„После доста такмичења и доста медаља, видимо неки помак и надамо се још неким бољим временима. Ове медаље су само круна напорног рада, много зноја, труда и очекујемо још боље резултате. Све ово је урађено и освојено у много тешким условима за рад, без адекватног броја термина за тренинге, без адекватне струњаче и логистике града и осталих структура. Надамо се да ће се у будућности то поправити“, рекао је Марко Јовановић, који је поред освојене златне медаље, проглашен и за најбољег страног такмичара на турниру у Приевидзу.
 
На турниру у Приевидзу, Милан Марковић је освојио сребрну медаљу. Он се најпре захвалио помоћнику градоначелника на пријему и напоменуо да је ово први пут да је рваче неко примио од представника града, након бројних резултата и медаља:
„Ово је још један доказ да је много боље улагати у појединачне споротове, јер треба мање пара да се дође до светске, или олимпијске медаље. За кошарку и фудбал на пример, потребно је улагати у више људи и потребно је више новца, а неизвесно је да ли ће доћи и резултати. Надам се да ћемо се одужити Словачкој и Пиевидзу неким турниром или припремама, које ћемо организовати у Ваљеву. Затражили смо и да нам се побољшају услови за тренинг, да бар имамо пет тренинга недељно, или фиксну струњачу, како не бисмо губили пола тренига на њено намештање“, каже Марковић.
 
На највећем светском фестивалу и такмичењу у модерном плесу и брејкденсу, које је одржано од 7. до 9. септембра у холандском граду Хилену, у конкуренцији 10.000 плесача, међу најбољих осморо је и Ваљевац Жељко Остојић. 
 
„Поносан сам што делим исту салу и струњаче са РК „Младост“ у сали „Партизана“ и напомињем да тамо тренирају шампиони. Драго ми што сам успео да представим алтернативну дисциплину и културу у Ваљеву, кроз оно чиме се бавим. Нисам пуно причао о томе свих ових једанаест година, колико ово радим. Желео сам да причам кроз резултате, који су дошли. Захвалио бих се и Центру за културу, који ми је много помогао, омогућивши ми место за трениг. Овај резултат је само почетак да град схвати да је мало потребно да се млади пробуде и да млади могу да се пронађу и у нечему другоме, осим у класичним спортовима. Уколико у овим тешким временима заборавимо на децу и младе, тек ћемо бити у проблему. Свима је јасно да наши услови за тренинге нису адекватни. Али ми нећемо одустати. Ни ја као професор спорта и физичког васпитања, ни моје колеге као школовани спортисти, нећемо одустати и надамо се да ће се овај град пробудити и дати спортистима мало боље услове, како бисмо остварили још боље резултате и представили град у најбољем светлу, јер Ваљево то заслужује“, рекао је Жељко Остојић.

Leave a Comment