Пријем за ваљевске спортисте – прваке Европе у кошарци

Почетак » Пријем за ваљевске спортисте – прваке Европе у кошарци » Вести » Пријем за ваљевске спортисте – прваке Европе у кошарци
 
Градоначелник Станко Терзић данас је приредио пријем за селектора млађе кошаркашке репрезентације Србије, Владимира Ђокића, помоћног тренера Лазара Гојковића и играче Металца Божидара Бабовића и Петра Ракочевића, који услед приватних обавеза није био присутан. Повод је освајање златне медаље у Лињану (Италија) на Европском првенству. Србија је у финалу са 70:64 победила Шпанију и дошла до шампионске титуле којој су велики допринос дали и Ваљевци. Ови сјајни ваљевски момци дали су свој допринос чиме су на најбољи могући начин репрезентовали град Ваљево. 
 
„Велики допринос том успеху наше младе кошаркашке репрезентације дали су Ваљевци Влада Ђокић, тренер репрезентације и тренер кошаркаша „Металца“, Лазар Гојковић, помоћни тренер репрезентације и помоћни тренер „Металца“ и кошаркаши Божидар Бабовић и Петар Ракочевић.Ово лето је било успешно за наше спортисте, иначе наши спортисти још једном су потврдили да су најбољи амбасадори. Влада и ови сјајни момци дали су изванредан допринос и ја им на томе честитам“. Град издваја значајна средства за спорт и није их умањивао ни у прошлој години када су биле поплаве. Одлични резултати наших кошаркаша, одбојкаша, рукометаша и других спортиста ће допринети да обезбедимо средства за наставак изградње нове Хале спортова, како би ваљевски спортисти имали што боље услове за рад“,рекао је градоначелник Терзић.
 
Владимир Ђокић, који је и тренер ваљевског „Металца“је рекао да је велики успех освојити злато – златну медаљу на Европском првенству. „Поносан сам што сам Ваљевац и што сам управо као тренер „Металца“, захваљујући и његовим успесима, дошао до позиције селектора сјајне генерације момака. Учинио сам све што сам умео и испало је све као из снова. Сви моји планови су од сада везани за „Металац“, а већ 5. августа почињемо припреме“, рекао је Ђокић захваливши се градоначелнику на пријему и поклонима.
 
Помоћни тренер Лазар Гојковић истакао је да му је Владимир Ђокић, који га је уврстио у стручни штаб младе репрезентације остварио његов сан.
 
Ваљевац Божидар Бабовић, који је био међу златним кошаркашима Србије је нагласио да су по ко зна који пут показали да је Србија земља кошарке.
 
Градоначелник Станко Терзић им је честитао на постигнутом успеху у Италији и захвалио се што су допринели промоцији града Ваљева. Селектору Ђокићу је уручио симболичан поклон од 50.000 динара, док су помоћник Гојковић и кошаркаши Бабовић и Ракићевић добили по 30.000 динара.
 

Leave a Comment