Пример другима

Почетак » Пример другима » Вести » Пример другима

 

Интернет презентација града Ваљева у протеклом периоду у више наврата понела је ласкаву титулу једне од најбољих у конкуренцији градова и општина Републике Србије. Најновије признање ваљевској web презентацији доделила је „Е-капија“ познати економски интернет портал и прогласила је за једну од најбољих за привлачење инвеститора, уз презентације града Београда, Зрењанина, Ниша, Новог Сада и Суботице.
 
„Наш двогодишњи напор да направимо једну модерну интернет презентацију града је уродио плодом и већ су сада видљиви резултати. На нашој презентацији има доста нових садржаја, који се пре свега односе на информације од значаја за грађане, али и на људе који живе ван нашег града, а који би хтели да добију неке информације о Ваљеву, као и за потенцијалне инвеститоре“, рекла је на конференцији за новинаре Светлана Марковић, шеф Одсека за информисање и протокол.
 
Ваљевски интернет сајт поред редовно ажурираних вести, садржи и најаве свих значајнијих догађаја у граду, а промовише и акције партнерских институција.Такође, транспарентан је и у презентацији реализације градског буџета и прилива средстава, увида у бирачки списак, а садржи поред осталог и све актуелне урбанистичке планове.
 
„Новина која је прихваћена добро је наручивање докумената преко интернета једноставним попуњавањем образаца који су доступни на сајту. Такође грађанима су доступне и све активности локалне пореске администрације, водич кроз Управу, а тежимо потпуном увођењу електронске управе што је један од важнијих задатака у наредном периоду“, рекла је Марковићка.
 
Посебна пажња на интернет презентацији града Ваљева посвећена је привреди и потенцијалним инвеститорима уз презентацију инвестиционих потенцијала, стратешких планова и пројеката.
„Ми не само да нудимо локације које имамо у власништву града, већ и оне које приватни власници желе да пријаве, што је новина у односу на оно што смо до сада радили и новина у односу на друге градове“, рекла је овом приликом Тијана Тодоровић, начелница Одељења за  локални развој, привреду и комуналне послове.
 
О пословима на дизајнирању сајта и ажурирању података, говорио је администратор Душан Милошевић који је закључио да интернет презентација града Ваљева, , по комплетном квалитету садржаја, прегледности и доступности података, служи за пример многима и да се овај модел презентације локалних самоуправа сада све чешће примењује. Милошевић је најавио и редизајн насловне стране сајта града Ваљева, уз још бољу прегледност расположивог садражаја, постављање берзе послова, ажурирање facebook стране града, али и постављање видео записа Услужног центра на сајт како би грађани имали могућност да виде да ли је гужва и када је најбоље време да дођу у Градске управе због посла који би требало да обаве. 

Leave a Comment