Примопредаја дужности

Почетак » Примопредаја дужности » Вести » Примопредаја дужности
primopredaja1primopredaja2

Примопредаја дужности између новог и бившег градоначелника Ваљева обављена је јутрос у кабинету првог човека Ваљева. Нови градоначелник Ваљева, др Слободан Гвозденовић, преузео је дужност од Станка Терзића, који је од 2012. године био на челу града.
primopredaja2
У пријатељској атмосфери, било је речи о функционисању Ваљева и најважнијим темама за управљање градом. Састанку су присуствовали и заменик градоначелника мр Драган Јеремић, председник Скупштине града Милорад Илић и начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић.
primopredaja1
Град Ваљево стабилно функционише  и на рачуну је овог јутра 341.300.000 динара. У завршном рачуну буџета за 2015. годину, који ће се тек наћи пред одборницима Скупштине града, исказан је суфицит од 263 милиона динара.

Задужења према банкама су мала, у односу на буџет града Ваљева и износе око 220 милиона динара. У Банци Интези је кредит од 109.479.000 за куповину „Стефила“, у Комерцијалној банци је кредитно задужење од 98.581.000 динар за топлификацију града. Отплаћује се кредит од 13 милиона динара према Фонду за развој Републике Србије, за пројекте подршке грађевинској индустрији. У оквиру овог пројекта изграђено је обданиште „Видра“ у Градцу, завршена школа у Брђанима, реконструисани Ургентни центар и Дом здравља.