Приводи се крају санација клизишта и Улице Иве Андрића

Почетак » Приводи се крају санација клизишта и Улице Иве Андрића » Актуелно » Приводи се крају санација клизишта и Улице Иве Андрића

Радове на санацији клизишта у Улици Иве Андрића и асфалтирању ове саобраћајнице, данас је обишао градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима. Уверио се да се радови одвијају планираном динамиком и да се завршетак очекује и пре рока, који је предвиђен за 5. јун.

Пројекат се финансира средствима из Канцеларије за јавна улагања, а вредност радова је 70 милиона динара.

„Решавамо проблем огромног клизишта, величине око 40 хектара. Захваљујући средствима Канцеларије за јавна улагања добили смо 80 милиона динара, колико је била процењена вредност радова. Извођач је добио посао за око 70 милиона динара, а радови ће бити завршени пре рока.Тренутно се асфалтира пети крак Улице Иве Андрића. Видим на терену да има неких проблема, јер се појавила вода на имању г. Зорана Орашанина. Обавестио сам директора „Водовода“ и извођача и они морају видети ко је надлежан да тај проблем реши. То значи да све примебде грађана, које су основане, решавамо одмах и не губимо време, јер све што одлажеш за сутра, после те сачека и буде много непријатније. Оно што је најбитније јесте да су радови фактички завршени и да је извођач урадио све за шта се обавезао уговором. Задовољни смо квалитетом радова и још једном се захваљујем Канцеларији за јавна улагања и г. Марку Благојевићу, јер су издвојили средства за решавање овог клизишта које је обухватало око 40 кућа. На овај начин је и решен проблем 40 кућа“, закључио је градоначелник.

Витомир Митровић, житељ Улице Иве Андрића је рекао да су радови битни за мештане ове улице, јер се ради о ерозивном подручју: „И претходних година смо имали проблем са ерозијом. Сада је свеобухватним планом урађена мрежа одвода и сада је ситуација боља. Приводе се крају ови радови, као и санација терена. Грађани су, углавном задовољни, јер се дуго времена у нашем крају није радило. Последњих година догодио се замах и у асфалтирању приступачних улица и изградњом кишне канализације, као и санацијом терена од ерозије“, рекао је Витомир Митровић, који се зхвалио руководству Града, што показује огромну пажњу и контролишу радове.

И Зоран Вељановић је задовољан радовима на крацима Улице Иве Андрића, а очекује да квалитетно буде урађена и главна улица, јер, како каже, сав терет саобраћаја трпи баш главни део ове улица: „Волео бих да је свака улица у граду овако квалитетно урађена“, истакао је Вељановић, који више деценија живи у Иве Андрића.

Ови радови су веома значајни, јер ће се зауставити даља ерозија тла, стабилизоваће се падина и створиће се услови за нормално функционисање домаћинстава. Поред 3,5 километара дренажних ровова, изградње кишне канализације у дужини од 1500 метара, као и потпорно-дренажних грађевина, асфалтирањем улице и кракова, обезбеђени су стамбени и инфраструктурни објекти од клизишта, која су озбиљно претила да угрозе животе људи и безбедност објеката.