Привредна делегација из Србије, предвођена председником Скупштине града Јагодина Драганом Марковићем Палмом, отпутовала јутрос у тродневну радну посету Италији

Почетак » Привредна делегација из Србије, предвођена председником Скупштине града Јагодина Драганом Марковићем Палмом, отпутовала јутрос у тродневну радну посету Италији » Вести » Привредна делегација из Србије, предвођена председником Скупштине града Јагодина Драганом Марковићем Палмом, отпутовала јутрос у тродневну радну посету Италији
Привредна делегација из Србије, предвођена председником Скупштине града Јагодина Драганом Марковићем Палмом, отпутовала јутрос у тродневну радну посету Италији. У делегацији која броји 126 чланова је и помоћник градоначелника Ваљева Селимир Манојловић.
 
Делегацију чине поред привредника из целе Србије и још десетак градоначелника и председника општина. Делегација, коју предводи председник Скупштине града Јагодина, Драган Марковић Палма, у Италији ће боравити од 03.10. до 06.10.2012.године и том приликом ће посетити градове Варезе и Милано.У обраћању новинарима, на београдском аеродрому уочи поласка, Марковић је рекао да ће домаћин делегацији бити компанија „Андреа Конфециони“ која у јагодинској Индустријској зони, на Коридору 10, гради фабрику церада за аутомобиле и моторе и која ће запослити 550 радника. 
 
„Преузели смо улогу организатора и позвали градоначелнике других градова, међу којима су градоначелници Чачка и Ваљева и председнике мањих општина, јер сматрамо да и они треба да добију шансу и да се представе иностраним инвеститорима. Са друге стране, Чачак и Ваљево се некада били водећи индустријски центри у овом делу Србије и ми не можемо да чекамо да нас у циљу ширења привредне сарадње, у неку другу земљу, воде председник државе или председник Владе Србије, јер је њихов посао да се баве високом државном политиком-решавањем питања Косова и Метохије и уласка Србије у ЕУ. Улога нас који се бавимо политиком је да помогнемо једни другима и обезбедимо стране инвеститоре које ће улагати у Србију и тако обезбедити нова радна места“ рекао је Марковић.
 
Говорећи о детаљима радне посете Италији, Марковић је рекао да су у овој делегеацији представници компанија у Србији које тренутно запошљавају  20.000 радника као и да је договорен пословни састанак домаћих и италијанских привредника у Индустријском удружењу Варезе, коме ће присуствовати и амбасадорка Србије у Италији Ана Хрустановић, тако да, како је казао Марковић, може се очекивати склапање нових послова.
 
 
У оквиру радне посете Италији, привредници ће 5.октoбра у Милану посетити стручни Сајам аутоматике, металне обраде и роботике. Све трошкове овог путовања, како је Марковић посебно нагласио, не сноси  Скупштина града Јагодина из свог буџета, већ донатори,  који су на овој начин хтели да помогну, да се у Србији отворе нова радна места.
 
Извор: www.jagodina.org.rs 

Leave a Comment