Привредна делегација Прилепа у посети Ваљеву

Почетак » Привредна делегација Прилепа у посети Ваљеву » Вести » Привредна делегација Прилепа у посети Ваљеву
 
Делегација привредника са подручја Регионалне привредне коморе Прилеп на челу са градоначелником Прилепа Марјаном Ристевским и председником Регионалне привредне коморе Симоном Наумовским данас је посетила Ваљево. Циљ посете је стварање услова за наставак већ раније успостављене сарадње са предузећима са подручја Македоније.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је подсетио на времена када је Прилеп био збратимљен град са Ваљевом и на сарадњу која се тада одвијала. На заједничком састанку привредника који је одржан градоначелник Терзић се осврнуо и рекао да су констатовани проблеми, који су велики , али и заједнички и то пре свега сиромаштво, незапосленост као и мањак средстава, а да су
Ваљево и Прилеп по много чему и слични градови – по броју становника, буџетским приходима, функционисању комуналних предузећа и привредним гранама.
 
Градоначелник Прилепа Марјан Ристевски се захвалио на срдачном пријему у Ваљеву и истакао да се у делегацији налази десет привредника а и представници Регионалне привредне коморе Прилеп. Нагласио је да је већ са једном делегацијом из Прилепа пре три године био у званичној посети Ваљеву. «Част нам је и задовољство да сарађујемо са Ваљевом и да искористимо знања и искуства која поседујете. Вежу нас исти проблеми, које ћемо заједнички решавати, а циљ је отварање нових радних места», рекао је градоначелник Прилепа.
 
Привредна, културна, спортска и свака друга сарадња два града Ваљева и Прилепа биће настављена у наредном периоду, порука је руководства и привреника два, некада збратимљена, града.
 
 
 
 

Leave a Comment