Привредници из Ломбардије у посети Ваљеву

Почетак » Привредници из Ломбардије у посети Ваљеву » Вести » Привредници из Ломбардије у посети Ваљеву
Италијански привредници из области Ломбардије данас су у Ваљеву имали низ састанака са представницима града Ваљева, општина са територијa Мачванског и Колубарског округа, као и са привредницима.
 
У организацији града Ваљева, Регионалне привредне коморе Ваљево и Колубарско дринског центра за едукацију и економски развој одржан је скуп на коме су заинтересовани италијански привредници из области енергетике, екологије и агро прехране имали прилике да се упознају са могућностима сарадње у овом делу Србије.
 
Организатор посете Ваљеву је EXPO ITALY, извршни комитет националне асоцијације за туризам и привредне активности, који подржава и промовише италијанске производе, нарочито у земљама Источне Европе, земљама СНГ, Кине, Африке и Азије.
 
Оперативни чланови EXPO ITALY показали су интерес за испитивање могућности сарадње у привредним гранама енергетике, екологије, пољопривреде, шумарства и водопривреде. У Ваљеву су боравили представници Canadoil групе и CGE Engeneering, као и GAP Generali Apulu Pubblici, који имају искуства у интегрисаним системима сакупљања отпада, рециклажи корисног отпада (стакла, метала, пластике, папира и другог корисног отпада) као и опасног отпада из којих се производи електрична и термичка енергија за потребе града и индустрије. Ту су били и представници центра SO.GE.MI из Милана, који управљају свим велетржницама на велико у Милану, као и Finipera, који поседује 24 хипермаркета и 350 супермаркета, Ortofin, Aminta и San Rocco, велики дистрибутери роба.
 
У билатералним разговорима са овдашњим приведницима размењени су контакти и прикупљене информације о могућностима будуће сарадње.
 
 

Leave a Comment