Привремени прекид наставе од сутра до петка у школама у Ваљеву

Почетак » Привремени прекид наставе од сутра до петка у школама у Ваљеву » Вести » Привремени прекид наставе од сутра до петка у школама у Ваљеву
Штаб за ванредне ситуације на данашњој седници донео је одлуку, на основу препоруке Министарства просвете и науке,  да се од сутра ( понедељка 6. фебруара)  до петка (10. фебруара), привремено обустави настава у свим градским и сеоским школама, пре свега због безбедности деце и уштеде у грејању. Сви вртићи Предшколске установе „Милица Ножица“ ће сутра радити, а Штаб ће на сутрашњој седници размотрити могућност редукције рада и ове установе од уторка, док ће у Првој основној школи, која је на систему даљинског грејања, деца бити у могућности да похађају Продужени боравак.
 
„Град Ваљево је обезбедио све услове да школе нормално функционишу, али пре свега због безбедности деце одлучили смо се да донесемо овакву одлуку сходно препоруци ресорног Министартва. Смањен је број деце која похађају вртиће, па ћемо размотрити и могућност обуставе рада у три градска вртића-у Брђанима, на Петом пуку и у Новом насељу и то пре свега због уштеде енергената, јер ови објекти нису прикључени на систем даљинског грејања“, оценио је на данашњој седници Штаба градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 
На подручју Града нема никаквих проблема са снабдевањем водом, електричном и топлотном енергијом. Сви регионални и магистрални путеви на подручју града Ваљева су проходни. Улице, локални и некатегорисани путеви, као и саобраћајнице на Дивчибарама су очишћени и саобраћај се несметано одвија. Према извештајима путара, у току је и чишћење пута у Горњим Лесковицама, који ће бити проходан сутра ујутро.
 
Градски аутобуски саобраћај нормално функционише, а од јуче аутобуси саобраћају и до Лесковица. И даље су скраћене линије приградског саобраћаја: Ваљево-Бачевци (до Цигине кафане), Ваљево-Јаловик (до Уве ), Ваљево-Брезовице (до Вујиноваче), Ваљево-Бабина Лука (до Међака), Ваљево-Оглађеновац (до Ерачког гробља) и Ваљево-Караула (до Бучја).
 
Све надлежне градске службе интензивирале су рад како би се ублажиле последице обилних снежних падавима и ниских температура.
 
Сектор за ванредне ситуације заједно са Ватрогасном службом и екипама Дома здравља интервенише по позивима грађана у тешко приступачним пределим и до сада је на овај начин збринуто неколико угрожени, болесних особа у неколико удаљених планинских села на Повлену и Маљену. Град је обезбедио ланч пакете и медикаменте који се достављају свима којима је преко потребна помоћ.
 
Јавно комунално предузеће „Видрак“ сутра ће укључити додатних 25 људи који ће чистити снег и лед на јавним површинама, а уколико се укаже потреба и штићеници Казнено-поправног завода у Ваљеву биће укључени у чишћење снега.
 
Штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању и у континуитету прати развој ситуације услед временских непогода. На данашњој седници још једном је упућен апел свим суграђанима да се активно укључе у чишћење снега и леда у свом непосредном окружењу.

Leave a Comment