Признање за град Ваљево

Почетак » Признање за град Ваљево » Вести » Признање за град Ваљево
Град Ваљево добио је Признање у области слободног приступа информацијама од јавног значаја у категорији органа јавне власти локалне самоуправе. Одлуку о додели овог ласкавог признања којим се Ваљево сврстало међу органе јавне власти који другима могу служити као позитиван пример кроз поштовање принципа отворености у раду, донео је жири чији су чланови домаћи стручњаци у овој области и представници удружења грађана. Признање је додељено оним државним органима који су се у протеклих годину дана посебно истакли у афирмисању приступа информацијама од јавног значаја као једног од основних људских права и фундаменталног принципа добре управе.
 
Признање jе уручено данас у Медија центру у Београду, на свечаности поводом обележавања „Међународног дана права јавности да зна“, коју су организовали  Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић, Мисија ОЕБС-а у Србији, Коалиција невладиних организација за приступ информацијама и Независно удружење новинара Србије.
 
Свечаности у Београду, на којој је поред осталих говорио и министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић, заменик Амбасадора Мисије ОЕБС-а у Србији Томас Мор и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић, присуствовао је  градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић са сарадницима.

Leave a Comment