Признање за Комисију за безбедност саобраћаја

Почетак » Признање за Комисију за безбедност саобраћаја » Актуелно » Признање за Комисију за безбедност саобраћаја
Градоначелник града Ваљева Станко Терзић приредио је пријем за чланове Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији града Ваљева. Комисија је на 11. Међународној конференцији „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“ која је недавно одржана у Врњачкој Бањи, добила Плакету као најактивнија градска комисија задужена за безбедност саобраћаја у 2015. години у Републици Србији.
„Ово признање је значајно, пре свега са аспекта безбедности наших суграђана и наше деце, јер нама је циљ да живимо у безбедном граду.  Квалитетан рад Комисије је допринео да добијемо ово Признање, а средства прикупљена од новчаних казни су усмеравана ка изградњи инфраструктуре, опремање Полицијске управе Ваљево, за изградњу видео надзора, едукацију ученика, а све у циљу повећања нивоа безбедности. Заједничка обавеза нам је да добро радимо и у наредном периоду, а између осталог акценат ће бити на постављању видео надзора јер је то значајан сегмент у безбедности саобраћаја“, рекао је градоначелник Терзић на данашњем пријему.
Добросав Јанковић, члан Градског већа и председник Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији града Ваљева, рекао је овом приликом да у наредном периоду предстоји израда Стратегије безбедности саобраћаја града Ваљева. „На 11. Међународној конференцији „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“ Комисија града Ваљева добила је изузетно високе оцене за едукацију преко 2000 деце у школама о безбедности саобраћаја. Значајно је и то што смо урадили  зоне безбедности у градским школама, а тај посао нам предстоји и у сеоским школама. Створена је добра основа, створени су добри правци и требало би урадити што пре Стратегију која ће одредити правце унапређења безбеднсоти саобраћаја у Ваљеву“, оценио је овом приликом Јанковић.