Процена кредитне способности Ваљева

Почетак » Процена кредитне способности Ваљева » Вести » Процена кредитне способности Ваљева

 

Представници међународне рејтинг агенције Moody,s Investors Service и USAID-a -/Програма за подстицај економског развоја општина, данас су почели процену кредитног рејтинга града Ваљева..
Ваљево је, недавно, на такмичењу 16 локалних самоуправа које је организовала Америчка агенција за помоћ и развој , поред Краљева и Новог Сада добило први међународни кредитни рејтинг.
“Ваљево је један од градова у којем ће бити урађен први кредитни рејтинг. Део нашег посла је да одредимо рејтинг одређеног броја градова и да га упоредимо са другим градовима у оркужењу. Данашњи састанак послужиће да добијемо повратне инфомрације које ће нам користити за упоредну анализу са градовима у Хрватској, Мађарској, Словачкој, Чешкој…“, рекао је Масимо Висконти, старешина кредитних аналитичара из рејтинг агенције Moody,s Investors Service, на почетку састанка организованог у циљу успостављања првог међународног кредитног рејтинга Града Ваљева. Он је истакао да данашњи боравак у Ваљеву представља почетак прикупљања информација о потребама овог подручја.
Након упознавања са политичким амбијентом, главна тема разговора са градским руководством било је упрваљање буџетом и финансијски резултати у периоду од 2006.до 2009.године, као и освр на основне карактеристике буџета за ову годину. Представници рејтинг агенције Moody,s Investors Service и USAID-a интересовали су се и за средњорочно буџетско планирање и план капиталних инвестиција, ниво и структуру задужености , али и потенцијале за будући развој града.
За комплетирање информације о кредитним способностима Града Ваљева биће потребно две до три недеље, после чега ће извештај бити комплетан.
 
 

Leave a Comment